Coita, la Antena 3, despre Rareș Bogdan: Spun ceva ce va SURPRINDE
Analistul politic Alex Coita a făcut o scurtă analiză a campaniei electorale a alegerilor din 26 mai 2019.
"PSD a mizat pe mesaje pozitive în campania electorală. De fiecare dată când a făcut acest lucru a capitalizat. PNL are un bazin electoral stabil care îi este favorabil. Voi spune o chestiune care poate va surprinde pe mulți: Rareș Bogdan a făcut o impresie bună. A reușit să convingă, a reușit să fie vocea acelui nou PNL care se naște astăzi care este mai aproape de vechiul PDL în sensul că are mesaje populare, aproape de popor. USR și PLUS nu prea au convins. Am văzut niște mitinguri destul de firave. M-aș fi așteptat la măsuri mai concrete pentru electorat”, a spus Alex Coita la Antena 3 în emisiunea lui Mihai Gâdea.
Referendum consultativ și alegeri europarlamentare pe data de 26 mai 2019
Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul consultativ convocat de Klaus Iohannis.
VEZI ȘI: Mircea Badea, replică după ce Dragnea l-a menționat: Mi se urcă sângele în cap
Alegătorii vor primi trei buletine - unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia. Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 - 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea 'VOTAT', pe buletine de vot separate - unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.
La referendum, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin 'Da' sau 'Nu' cu privire la următoarele întrebări:
1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?
2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.
Potrivit art. 5 din Legea 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, referendumul este validat dacă la consultare participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. În secţia de votare vor fi instalate trei urne de vot, câte una pentru fiecare buletin. Alegătorul poate să voteze pentru un singur tip de scrutin sau pentru amândouă. El prezintă operatorului de calculator actul de identitate şi precizează pentru ce tip de scrutin doreşte să voteze.
Prezenţa la vot va fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin
Pe actul de identitate se va aplica o singură dată ştampila cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului sau, după caz, un singur timbru autocolant cu menţiunea 'VOTAT' şi data scrutinului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News