Coita: Cîțu comite un GENOCID economic. Este o bătaie de joc!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alexandru Coita a criticat dur modul de acțiune al ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

"Programul de credite IMM Invest este o bătaie de joc"

"Ministrul Cîțu comite un genocid economic împotriva antreprenorilor români! Programul de credite IMM Invest este o bătaie de joc la adresa firmelor cu capital autohton: criza le-a pus în genunchi, iar guvernul le dă acum un șut în dinți! Cu criteriile de până acum, nici măcar STATUL ROMÂN nu ar primi credite de la bănci prin acest program. Ce să mai garantezi în condițiile astea?

Domnule Ministru, programul IMM INVEST trebuia făcut în unul din două feluri. Vreți să știți cum?

1) Chemați băncile și le ziceați așa: în 2008, românii v-au salvat de la faliment! Acum e momentul să salvați voi firmele românești! Dați drumul la robinetul de creditare, acceptați o dobândă de 4,5%, care oricum aduce un profit mare decât faceți voi în Vest! Țineți economia în viață! Nu vă omorâți clienții!

2) Garantai ca stat prin FNGCIMM în limita ROBOR + 2,5 și lăsai băncile să-și pună marjă peste, iar clientul plătea doar diferența", a scris Alexandru Coita pe Facebook.

"Dezastrul provocat de această guvernare va ieși la iveală"

"Domnule Cîțu, cât credeți că mai merge cu praf în ochii românilor care muncesc și pe care îi băgați în faliment? O lună? Două? Nu aveți timp să faceți alegeri până atunci! Cel târziu în toamnă dezastrul provocat de această guvernare va ieși la iveală, iar PNL va deconta politic grav!

Apropo, domnule Cîțu: știai că riscul TĂU ca ministru de finanțe pentru finanțatori este mai mare decât are dreptul un IMM, ca să ia un amărât de credit de capital de lucru? Adică pe tine te împrumută la dobândă de 4,9% pe piețele internaționale, dar un client la IMM INVEST trebuie să se încadreze într-o clasă de risc care să permită o dobândă de 4,5%, adică mai mică decât a STATULUI?

Domnule Cîțu, pe tine nu te-ar finanța nicio bancă prin IMM INVEST! Tu ceri unei firme să fie mai de încredere pentru bancă decât e statul român pentru piețele externe! Asta nu mai e ipocrizie, domnule Cîțu! Asta e ticăloșie!", a mai scris Alexandru Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel