Data publicării:

Codul rutier, adoptat prin OU. Guvernul Ponta poate crea o armată de șomeri

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Premierul Victor Ponta este decis ca în ședința de Guvern de miercuri să se adopte noul Cod rutier printr-o Ordonanță de Urgență, în pofida opoziției unor parlamentari chiar din coaliția de la guvernare. Președintele PNL, Crin Antonescu, urmează să aibă o întâlnire în cursul zilei de marți cu Victor Ponta fix pe această temă, respectiv a adoptării noului Cod rutier.

"Am prezentat şi aici motivaţia proiectului de Ordonanţă de Urgenţă. S-a intrat pe câteva teme concrete. Au existat păreri pro şi contra. Unii ar dori să fie proiect de lege, alţii ar dori sau ar accepta Ordonanţa amenajată, pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale. Vom vedea, vom continua dezbaterile şi discuţiile. Am luat în considerare anumite propuneri, altele nu le-am luat. Vom vedea în final", a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe.

 Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul dorind să adopte acest cod prin Ordonanță de Urgență, fapt ce va duce la o nemulțumire chiar în rândul parlamentarilor coaliției. De altfel o mare parte a parlamentarilor PSD și PNL și-au manifestat nemulțumirea față de cuantumul amenzilor prevăzute în noul Cod. Vasile Blaga a anunțat, de altfel, că va amenda acest Cod rutier în eventualitatea în care acesta va fi adoptat în forma actuală.

Inițial, parlamentarii PSD și PNL ceruseră ca noul Cod să fie trimis în Parlament pentru a fi dezbătut, după ce Guvernul l-ar fi adoptat doar ca proiect de lege.

Val Vîlcu, director DeCe News, a declarat pentru RTV că, prin adoptarea prin Ordonanță de Urgență a Codului rutier, "Guvernul dă o armă mult prea puternică în mâna unor polițiști care nu vor putea să se înfrâneze  și să o folosească în mod abuziv în unele cazuri. Pe lângă acest lucru există riscul să creăm o armată de 10-20.000 de șomeri anual, oameni lăsați fără carnet. În unele cazuri, pedeapsa este justificată, dar în multe alte cazuri aș fi propus alte măsuri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel