Cod Galben de viituri. 15 județe vizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
15 județe din țară sub incidența Codului Galben de viituri

"Având în vedere situația hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. anunță intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de astăzi, ora 13:00, până la miezul nopții.

În acest sens, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Bihor, Cluj, Caraș Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Galați, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea și Constanța.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 25.05.2023 ora 16:00 – 25.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa.

Deoarece există riscul creșterii rapide a nivelului apei, recomandăm vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații", transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel