Codrin Ștefănescu: Traian Băsescu va fi denunțat de oamenii care i-au fost aproape
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un reprezentant de marcă al scenei politice lansează o ipoteză care s-ar putea transforma într-o lovitură grea pentru Traian Băsescu: fostul președinte va fi denunțat de oamenii apropiați care ar fi executat ordinele sale.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că, în contextul ultimelor evenimente de pe scena politică și din justiție, mai important este să se ajungă la cel care ar fi ordonat faptele de corupție, decât la cei care le-au comis.

”Eu făceam o comparație cu ce s-a întâmplat la Revoluție și spuneam așa, eu, ca om care am mers acolo, fiind un puști: Pentru mine mai important este nu cine a tras, cine a apăsat pe trăgaci în primul rând, ci cine a dat ordinul! Și noi asta n-am aflat în 25 de ani. În cazul sistemului Băsescu, important este și pentru populație nu neaparat cine a executat, ci cine a dat ordinul. Toate lucrurile se învârt în jurul unui personaj, dar nu-l agață nimeni cu nimic, momentan. Și acela este Traian Băsescu, pentru că noi suntem convinși că ordinul la foarte multe lucruri a venit strict de aici și că restul a fost o minciună”, a declarat Codrin Ștefănescu, miercuri, la DCNews Live.

”Credeți că apropiați ai domniei sale, personalități importante politice sau economice din România contemporană, vor spune la un moment dat acest lucru? Adică vor ajunge la situația în care vor spune public sau vor spune în fața procurorilor 'Da, știu că dl Traian Băsescu a ordonat eliminarea oricărui adversar, ne-a cerut un anumit lucru', sau fapte de genul acesta?”, a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: Semnal de alarmă tras de un lider PSD: ”Nici în Cuba nu era așa”

„Da, sunt convins de asta!

Există în setul de carte ezoteric, de demonoligie a omului, al stilului malefic de a conduce, o lucrare în care se spune așa: 'Mai devreme sau mai târziu niciun dictator nu scapă, indiferent de ce camarilă ți-ai creat, de ce structură de bază ți-ai creat, de cât de protejat ești, de cât de invincibili te crezi și cât de unic te crezi știindu-ți toți adversarii, se va trezi cineva care să ducă lucrurile până la capăt'. Și asta este o chestie care este scrisă în mod repetat. 

Adică Traian Băsescu, mai devreme sau mai târziu, eu sunt convins că va răspunde pentru niște fapte extraordinare, și nu cele care sunt astăzi în mass media, nu cele pe care le știm astăzi. Sunt unele de care vom rămâne și mai șocați când le vom afla”, a continuat secretarul adjunct al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel