Codrin Ştefănescu. Reacție la decizia Curții de Apel București
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu
Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, joi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de a suspenda decretul de prelungire a mandatului şefului SMAp reprezintă 'un lucru firesc'.

'E un lucru normal, e un lucru firesc, asta înseamnă legea. Acum, încă o dată, toată România vede că printr-un decret abuziv, ilegal, neconstituţional Klaus Werner Iohannis a încercat să-şi impună un om în conducerea Armatei Române, deşi ministrul de resort a explicat că legea sună în felul următor: ministrul propune, prim-ministrul aprobă, iar preşedintele semnează. Nu este singurul caz în care Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi deciziile Curţii. Iată că au trecut luni de zile de când nu ne numeşte miniştrii, se opune la numirea procurorilor-şefi. Abuziv l-a numit şi pe generalul Ciucă. Ministrul Apărării are datoria să ducă, să îndeplinească nominalizarea, conform legii, până la capăt şi a procedat foarte corect în sensul de a sesiza Curtea', a declarat Ştefănescu.

Decizia instanței

Curtea de Apel Bucureşti a admis joi o cerere depusă de Ministerul Apărării Naţionale (MApN) prin care se solicită suspendarea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă. Administraţia Prezidenţială poate face recurs, însă decizia este executorie. 

VEZI ȘI:

PSD. Aurelian Bădulescu, fără sprijin politic. Dă vina pe Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu: Așteptăm de la Toader trei pași mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel