COD ROȘU de ploi și inundații în Caransebeș și Timiș. Vela: Am apelat la un elicopter privat. Cote istorice înregistrate pe acest râu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Marcel Vela a oferit informații de ultima oră despre ce se întâmplă în Caransebeș și Timiș unde e Cod Roșu de ploi și inundații.

Operaţiuni de salvare dramatice au avut loc în Caransebeş şi Timiş din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente. Apa a depăşit un metru în Lugoj. O bucată din autostrada A1 s-a surpat, în aceeaşi zonă.

"Cea mai mare problemă am avut-o în Oţelu Roşu, unde 12 copii şi 8 adulţi au fost izolați de viitură. Am avut probleme cu evacuarea deoarece nu a putut decola elicopterul de pe aeroportul militar din Timişoara, Arad sau Târgu Mureş, dar am apelat la un elicopter privat şi proprietarul, pilotul ne-a susţinut şi a intervenit. Am evacuat toate persoanele. Avem o situaţie delicată pe Bistra, care are înregistrate la această oră cele mai mari cote din istoria sa şi s-ar putea să facem o acţiune preventivă pentru a evacua din comuna Obreja şi satu Ciuta persoane care locuiesc în proximitatea albiei", a spus Marcel Vela la Antena 3.

"Am decis ca toate forţele din judeţele limitrofe să intervină în cazul celor afectate de Cod Roşu", a mai spus Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel