Cod procedură penală. CCR, hotărâre de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CCR
CCR
Curtea Constituţională a României a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Instanţa supremă, PNL, USR şi preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea legii privind organizarea judiciară, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.  

Analiza sesizărilor transmise în legătură cu modificările aduse Codului de procedură şi Legii privind organizarea judiciară începuse joi, însă judecătorii constituţionali nu au ajuns la o concluzie în privinţa tuturor punctelor sesizate, astfel că au amânat pentru astăzi continuarea discuţiilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să sesizeze CCR în vederea exercitării controlului de constituţionalitate, înainte de promulgare, asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Instanţa supremă arăta că noile reglementări transformă recursul dintr-o cale extraordinară de atac "într-o veritabilă cale ordinară de atac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel