Data actualizării:
Data publicării:

Cod galben de vânt puternic în peste jumătate din ţară. Vor fi și ninsori viscolite

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Cod galben de vânt puternic în peste jumătate din ţară. Vor fi și ninsori viscolite / Foto: Pixabay
Cod galben de vânt puternic în peste jumătate din ţară. Vor fi și ninsori viscolite / Foto: Pixabay
ANM a emis un Cod galben de vânt puternic.

UPDATE:

ANm a emis, duminică, avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, valabile în următoarea oră în zonele montane din judeţele Covasna, Vrancea şi Buzău, transmite Agerpres.

Astfel, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 10:00, în zona de munte a judeţului Covasna, respectiv zona de munte a localităţilor: Întorsura Buzăului, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelinţa, Băţani, Cernat, Breţcu, Turia, Barcani, Ojdula, Vâlcele, Boroşneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Micfalău, Bixad, Poian, Aita Mare, Mereni, Malnaş, Moacşa, Estelnic şi Comandău se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

De asemenea, până la ora 10:00, în zona de munte a judeţului Vrancea (respectiv zona de munte a localităţilor: Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistoreşti, Vintileasca, Jitia şi Spulber) şi în zona de munte a judeţului Buzău (respectiv zona de munte a localităţilor: Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzăleşti, Bisoca, Brăeşti, Colţi, Bozioru şi Chiliile) se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 90 - 120 km/h.


Știrea inițială:

Peste jumătate din ţară se va afla, pe parcursul zilei de duminică, sub o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, inclusiv de ninsori şi viscol în Carpaţii Orientali, la altitudini înalte, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), transmite Agerpres.

Astfel, în intervalul orar 8:00 - 18:00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55 - 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

Va fi și viscol la munte



De asemenea, în zona Carpaţilor Orientali va ninge moderat cantitativ (10 - 15 l/mp) şi va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60 - 80 km, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90 - 110 km/h. În plus, vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută.

Pentru zona Municipiului Bucureşti, duminică, vântul va sufla în cea mai mare parte a intervalului, cu rafale în general de 55 - 60 km/h, iar cerul va fi variabil, mai mult senin.

Valorile termice maxime se vor încadra între 14 şi 15 grade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel