Cod galben de ninsori și vânt. Informații de ultimă oră de la ANM
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Kristin Vogt - Pexels
Foto: Kristin Vogt - Pexels
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori și intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

Avertizarea este valabilă în perioada 17 decembrie, ora 10:00 – 20 decembrie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului, iar zonele afectate sunt altitudinile de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici, precizează ANM.

Vremea de Crăciun. Elena Mateescu anunţă temperaturi extrem de scăzute

Întrebată dacă va ninge de Crăciun, Elena Mateescu a spus că „este posibil, mai ales în ziua de sâmbătă, 25 decembrie, să consemnăm ninsori mai ales în nord, nord-vest, nord-est. Va fi o vreme rece, pentru că minimele de pe 25 decembrie pot fi între -7 grade până la 1-3 grade Celsius pe litoral, iar maximele între 4 şi 8-9 grade. 

De luni, 20 decembrie, o să înceapă procesul de răcire în toată ţara. Luni vorbim de maxime de la -2 grade până la 7 grade, în timp ce minimele vor fi între -9 şi 1-2 grade Celsius. De la mijlocul săptămânii, mai ales miercuri şi joi, nopţile şi dimineţile vor fi foarte reci, vom avea temperaturi de până la -15 grade Celsius. Între -7 şi -9 grade vor fi în Bucureşti. 

La acest moment, până pe 24 decembrie, vorbim de o vreme rece în Bucureşti şi posibile fulguieli, după care vor fi precipitaţii mixte. După Crăciun, în ultima săptămână, rămânem pe un fond de vreme deosebit de rece". 

Vreme pentru săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel