ANM a emis o nouă informare meteorologică de vreme extremă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de ploi pentru intervalul următor, dar și un Cod galben de instabilitate atmosferică care va afecta Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei.

În interval de valabilitate 17 aprilie, ora 10:00 – 18 aprilie, ora 20:00 temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp.

Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud. Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Atenționare de COD GALBEN

În intervalul  de valabilitate: 17 aprilie, ora 10:00 – 18 aprilie, ora 10:00, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel