Cod galben de caniculă în București și în 21 de județe
Data publicării:
Autor: Sirbu Alexandra
WhatsApp
canicula
canicula
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic. Ea este valabilă în zilele de miercuri, joi și vineri în zonele Muntenia, Dobrogea, Oltenia, sudul și estul Moldovei.

Indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, iar pe alocuri îl va și depăși. În regiunile vizate, temperaturile maxime se vor încadra între 35 și 38 de grade, cu excepții în zona Bărăganului și a Luncii Dunărei unde vor putea fi înregistrare și temperaturi de 39 de grade Celsius.

Judeţele aflate sub avertizare cod galben sunt: Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Buzău, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi municipiul Bucureşti.

"Valori de 35…36 de grade vor fi local şi în Transilvania. În regiunile vestice şi sud-vestice temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 25....30 l/mp. La sfârşitul săptămânii, canicula va persista în cea mai mare parte a zonelor de câmpie şi podiş", mai anunță ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel