COD FISCAL. Liviu Dragnea, culisele unei decizii controversate. Întrebare-cheie
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, luni, la Antena 3, despre ceea ce a fost aparent o "răzgândeală" pe Codul Fiscal.

"O să încep cu un proverb: "Neamțu măsoară de zece ori și tare o dată". În general, așa spune proverbul. Probabil că și președintele Iohannis, dar nu e neamț, e român. E vorba despre o lege atât de importantă, mai ales în contextul internațional, dar și în contextul intern, pentru că, pentru prima dată, această modificare a Codului Fiscal dă o șansă creșterii economice prin măsuri fiscale. Am ascultat cu atenție ce spuneați și într-adevăr Codul Fiscal ne poate schimba viața tuturor în foarte bine, dar dacă nu este cântărit cum trebuie, ne poate produce necazuri. (...) Decizia finală o pot lua decât liderii politici pentru că este vorba despre asumarea unui risc foarte mare. Premierul a avut întâlnire cu președintele României, s-a discutat de posibilitatea modificării variantei inițiale, ori, când apare această posibilitate, înseamnă că au apărut noi elemente. Și atunci am zis că e bine pentru toți, și pentru noi în coaliție, și pentru colegii din Opoziție, să ne mai acordăm câteva zile (...) și să luam o decizie în deplină cunoștință de cauză", a spus Liviu Dragnea, luni seară, în emisiunea "Ediție specială" cu Adi Ursu.

Creștere economică de 5-7% pe cel puțin zece ani

Președintele interimar al PSD a spus că Victor Ponta a preluat România de la zero și a dus-o la o creștere economică de peste 3%. El a subliniat că "trebuie să avem curaj să ne punem o întrebare importantă: 3%, 3,5% creștere economică ne poate ajuta pe noi ca țară să recuperăm decalajele dintre noi și vestul Europei sau cumva avem nevoie de 5% sau 7% creștere economică în mod constant și pe cel puțin zece ani de acum încolo?". Liviu Dragnea a spus că are foarte mare încredere în Victor Ponta, că este camaradul său și-l susține la Guvern.

Președintele interimar al PSD a mai spus că, împreună cu Victor Ponta, i-a cerut ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să ia în serios că președintele Klaus Iohannis a întors Codul Fiscal și să facă o analiză asupra acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel