Coca-Cola HBC România, investiție de 7 milioane de euro în fabrica din Timișoara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria locală de băuturi, a inaugurat, vineri, în prezența ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, și a primarului Nicolae Robu, o linie de producție de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, în fabrica de la Timișoara. Noua investiție ar o capacitate de producție de 90.000 doze/oră, rspectiv două milioane de doze pe zi.

Coca-Cola HBC își reafirmă angajamentul puternic și pe termen lung față de piața din România. Noua linie de îmbuteliere doze lansată de Coca-Cola HBC România în fabrica din Timișoara este, în prezent, cea mai rapidă de pe piața locală și are un înalt grad de automatizare de ultimă generație. Capacitatea sa zilnică de producție este de 2 milioane de doze.

De asemenea, în cadrul fabricii din Timișoara, este linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) și linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1L). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârșitul lunii mai 2017.

„Suntem prezenți pe piața românească de peste 25 de ani și angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiție, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiție este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund față de economia și comunitatea locală. Suntem fericiți că fabrica noastră din Timișoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuția noastră la nivelul comunității locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piață foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC, și suntem foarte încântați de ceea ce urmează", a declarat Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România.

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacității de producție a fabricii Coca-Cola HBC din Timișoara. Coca-Cola oferă un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezență puternică în România de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, susține crearea de noi locuri de muncă pe piața românească și continuă să sprijine comunitățile în care operează prin intermediul programelor de responsabilitate socială.", a declarat Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generație, patentat de Krones - lider european în furnizarea de tehnologii pentru producerea de băuturi și ambalaje - iar funcționarea sa este asigurată de patru specialiști pe fiecare tură, susținuți de experți din celelalte departamente ale fabricii.Cu o capacitate maximă de producție de 90.000 de unități pe oră, în doze de 330 ml și 500 ml, noua line va deservi atât piața românească, cât și piețele europene, în viitor.

Fabrica Coca-Cola HBC din Timișoara a fost inaugurată în data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producție, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi și moderne. În fabrica din Timișoara se îmbuteliază în prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea și Joy. Aceste produse deservesc atât piața românească (cu excepția Joy), cât și alte țări, în care fabrica din Timișoara exportă - Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Grecia și alte țări din zonă. Ambalajele produse și îmbuteliate în fabrica din Timișoara, pe lângă dozele de 330 ml și 500 ml, includ: PET de 750 ml (unic în Europa), PET de 1,5 L, PET de 2 L și PET de 2,5 L, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, și PET de 500 ml și PET de 1,5 L pentru produsele îmbuteliate în condiții aseptice.

În 2014, fabrica din Timișoara a primit Medalia de Aur European Water Stewardship, certificare care demonstrează angajamentul companiei în aplicarea unei politici transparente și corecte de gestionare a folosirii apei și arată că operațiunile și procedurile Coca-Cola HBC România sunt corecte și durabile. Toate cele trei fabrici Coca-Cola HBC dețin această distincție (European Water Stewardship), România fiind prima țară din cadrul grupului Coca-Cola HBC cu toate fabricile (Ploiești, Poiana Negrii și Timișoara) certificate conform acestui standard.

Despre Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale.

Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index. ȋn România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați website-urile www.coca-colahellenic.ro și www.thecoca-colacompany.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel