Data actualizării:
Data publicării:

Coaste de porc cu cartofi, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ți-e poftă de o porție de coaste de porc cu cartofi, la cuptor, ai aici rețeta. Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

1 kg coaste de porc
1 kg de cartofi
o jumătate de căpăţână de usturoi
1 linguriţă de boia de ardei dulce
1/2 linguriţă de piper
1/2 linguriţă de cimbru
1 linguriţă de sare
250 ml pastă de roşii
150 ml ulei
pătrunjel pentru decor

Cum se prepară

Într-o tavă pentru cuptor punem coastele spălate şi curăţate de grăsimea în exces şi le condimentăm cu sare, piper, cimbru, boiaua de ardei, usturoiul pisat şi pasta de roşii, scrie petitchef.ro. Adăugăm uleiul şi punem apă cât să acopere coastele. Punem la cuptorul încălzit, înainte la foc mic cam 1 oră şi 40 de minute până ce lichidul scade la jumătate şi coastele sunt aproape fierte.

În acest moment, scoatem tava din cuptor şi adăugăm şi cartofii tăiaţi cuburi mari, felii sau rondele şi mai lăsăm în cuptor încă o oră până ce fierb şi cartofii şi coastele sunt bine rumenite. Când este gata, presărăm pătrunjel tocat. Servim cald cu salate, murături.

Vezi și: Omletă de post. Cum se prepară: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel