CNCAV, avertisment. Rata de infectare cu coronavirus în Europa, în creştere
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
CNCAV avertizează că în multe state europene rata infectărilor cu coronavirus s-a dublat. 

"Rata de infectare s-a dublat în mai multe state europene! În prima imagine, graficele reprezintă incidența numărului de cazuri: diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora. 

Mai exact, rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

Culorile:

- bleu și albastru reprezintă stagnare – scădere

- roz și roșu: creștere de până la 200% (roșu închis)

Observații:

- cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidența cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepții fiind în Rusia, Portugalia și UK

- în momentul actual, Europa este în creștere a incidenței, majoritatea țărilor fiind în creștere cu până la 200%.

Partea de jos a imaginii (graficele):

- reprezintă evoluția în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

- în Europa a crescut incidența cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă. (https://ourworldindata.org/covid-cases)

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19:

se reduce riscul de infectare;

se reduce riscul de transmitere a virusului;

se reduce considerabil riscul de spitalizare;

se reduce considerabil riscul de deces", transmite CNCAV pe pagina de Facebook.

Valul 4, mai agresiv

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), consideră că valul patru al pandemiei va fi mai agresiv.

Potrivit lui Gheorghiță, experții estimează că valul 4 al pandemiei va fi mai agresiv, iar diferențele vor fi făcute de nivelul de imunizare al populației și de vaccinare, potrivit Mediafax.

"Cu cât procentul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât numărul de persoane spitalizate admise la Terapie Intensivă și numărul de decese vor fi mai mici. Cu cât numărul persoanelor vulnerabile este mai scăzut ca acoperire vaccinală, cu atât riscul de creștere a numărului de persoane spitalizate este mai mare”, a explicat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

Medicul Gheorghiță a mai spus că varianta Delta este mult mai contagioasă și se transmite de la o persoană la alta de două ori mai rapid decât tulpina inițială parentală și cu 60% mai ușor în comparație cu tulpina Alfa. În ceea ce privește virulența acestei tulpini, se pare că poate crește riscul de spitalizare de 2,5 ori mai mult decât celelalte tulpini, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel