CM 2022 Qatar. Imnul God Save The King, pentru prima dată cântat pe un stadion din 1950
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Imnul Marii Britanii, ''God Save The King", care substituie ''God Save The Queen", a răsunat luni pentru prima oară la Cupa Mondială din Qatar după 1950, ultima oară când Regatul Unit a avut un monarh, transmite EFE.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, în luna septembrie, şi încoronarea Regelui Charles al III-lea, imnul Angliei s-a schimbat în God Save The King, care nu a mai fost utilizat din timpul domniei Regelui George al VI-lea.

Ultimul Mondial în care a fost intonat God Save The King a fost cel din Brazilia 1950, cu doi ani înainte de decesul Regelui George al VI-lea, când Anglia a fost eliminată încă din faza grupelor.

Noul imn a fost intonat luni la meciul Anglia - Iran, din grupa B a Cupei Mondiale din Qatar, scrie Agerpres.

CM 2022 Qatar. FIFA anticipează venituri record la turneul final

Aproape trei milioane de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal din Qatar au fost vândute, a anunţat duminică FIFA, dezvăluind totodată că turneul urmează să-i aducă o sumă record de 7,5 miliarde de dolari (7,2 miliarde de euro) până la sfârşitul anului, informează AFP.

Cele 7,2 miliarde de euro reprezintă veniturile generate timp de patru ani de instanţa conducătoare a fotbalului mondial şi depăşesc estimarea iniţială cu un miliard.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat pentru AFP că 2,95 milioane de bilete au fost vândute înaintea meciului de deschidere de duminică, dintre Qatar şi Ecuador, de la Al-Khor, în nord-estul emiratului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a salutat în faţa celor 211 membri ai Federaţiei internaţionale faptul că aceste "cifre fantastice" au fost atinse "în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume".

Startul Cupei Mondiale a declanşat o renaştere a interesului faţă de această competiţie, în ciuda criticilor extrasportive legate de organizarea turneului de către Qatar. S-au format cozi în faţa centrului de bilete al FIFA de la Doha, iar fanii au raportat timpi lungi de aşteptare pentru a cumpăra tichete online.

Qatarul a vândut deja mai multe bilete decât Rusia, care a comercializat 2,4 milioane de tichete cu ocazia Cupei Mondiale din 2018.

Fanii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziţionat cele mai multe bilete.

Aceste cifre bune dau mai multă greutate candidaturii lui Gianni Infantino pentru realegerea sa în funcţia de conducător al FIFA, în martie 2023.

Liderul italo-elveţian al FIFA mai spus că anul acesta vor fi anunţate noi reguli care reglementează agenţii de jucători şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea mai multe meciuri între echipele naţionale din diferite regiuni, precum şi o Cupă Mondială mai mare, scrie Agerpres.

Qatar, prima echipă gazdă învinsă la debutul la Campionatul Mondial 

Selecţionata Qatarului, învinsă de Ecuador cu 2-0, duminică, a devenit prima echipă gazdă a unei Cupe Mondiale de fotbal care a pierdut meciul său de debut în competiţie, fapt care nu se mai întâmplase la cele 21 de ediţii anterioare, relatează AFP.

Duminică, în partida de deschidere a Cupei Mondiale 2022, Ecuadorul a dispus cu 2-0 de Qatar, Stadionul Al-Bayt din Al-Khor, în Grupa A a competiţiei, prin golurile marcate de Enner Valencia (16 - penalty, 31).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel