CM 2018: Modric şi Varane, la un pas de o dublă istorică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Luka Modric şi Raphael Varane sunt colegi la Real Madrid și adversari în finala de duminică de la Mondialul din Rusia.

Mijlocaşul croat Luka Modric şi fundaşul francez Raphael Varane, ambii de la Real Madrid, sunt la un pas de a reuşi o dublă istorică Mondial-Liga Campionilor, dar asta numai pentru cel care va câştiga trofeul în finala de duminică a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, relatează EFE.

La 49 de zile după finala Ligii Campionilor de la Kiev, câştigată în faţa echipei FC Liverpool (3-1), Modric şi Varane au şansa să câştige la 15 iulie şi un titlu mondial pe stadionul Lujniki din Moscova. În timp, această dublă a fost realizată de germanii Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Muller şi Uli Hoeness, campioni mondiali în 1974 şi campioni europeni cu Bayern Munchen.

Alți câștigători

Francezul Christian Karembeu s-a alăturat acestui club select în 1998, după ce a câştigat titlul mondial la Saint-Denis şi Liga Campionilor cu Real Madrid. L-a urmat brazilianul Roberto Carlos în 2002, învingător în Liga Campionilor cu Real Madrid şi cu naţionala Braziliei la CM din Coreea de Sud şi Japonia.

Croatul Mateo Kovacic, tot de la Real Madrid, nu va intra în acest grup pentru că antrenorul Zinedine Zidane nu l-a utilizat niciun minut în finala Ligii Campionilor de la Kiev, cu FC Liverpool. Într-o situaţie similară este germanul Sami Khedira, care a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid în 2014, dar o accidentare l-a împiedicat să joace cu Germania în finala cu Argentina (1-0) de la CM 2014.

Dubla Mondial-Europa League

Francezii Antoine Griezmann, Lucas Hernandez şi croatul Sime Vrsaljko pot realiza dubla Mondial-Europa League, pentru că au câştigat deja Europa League cu Atletico Madrid, după o finală cu Marseille. Această dublă a fost realizată doar de argentinianul Jorge Valdano, câştigător în 1986 al Cupei UEFA cu Real Madrid şi al titlului mondial cu Argentina la CM 1986, respectiv francezul Youri Djorkaeff, învingător cu Inter Milano în Cupa UEFA 1998 şi apoi cu Franţa la CM 1998.

Vezi și: Franța-Croația, finala. Decizie în privința arbitrului


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel