Cluj-Napoca, un nou concert fără respectarea măsurilor. Mii de oameni, umăr la umăr în Sala Polivalentă / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cluj-Napoca, un nou concert fără respectarea măsurilor. Mii de oameni, umăr la umăr în Sala Polivalentă   /   Sursă foto: Facebook Cluj.com - Ghid Local
Cluj-Napoca, un nou concert fără respectarea măsurilor. Mii de oameni, umăr la umăr în Sala Polivalentă / Sursă foto: Facebook Cluj.com - Ghid Local
Un nou concert fără respectarea măsurilor de protecție a aut loc la Cluj în weekend. Un eveniment similar a fost anulat în București.

Mii de oameni au participat sâmbătă seara la o discotecă ce a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Participarea a fost uriașă și evenimentul a avut loc în ziua în care au fost anunțate noile restricții în Cluj-Napoca, după depășirea ratei de incidență de 2 la mie. 

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, susține că ”Hotărârea nr. 185 din 18 septembrie 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 932/09.09.2021 cu modificările și completările ulterioare, pe raza județului Cluj” este clară: ”Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;”. Autoritățile ar fi trebuit să aplice sancțiuni, dacă aceste reguli au fost încălcate. 

Cel puțin regula măștii a fost încălcată, după cum se vede în imagini. Participarea până 70% din capacitatea spațiului este o ”găselniță” bună, pentru că în cazul Sălii Polivalente, cu 9300 de locuri, lasă mult loc de manevră. Cert este că tot publicul a fost masat pe teren, fără respectarea niciunei reguli de distanțare, scrie ȘtirideCluj.ro.

Din ifnormațiile furnizate de DSP Cluj, rata de incidență la mia de locuitori în data de 19 septembrie 2021 ajunsese la 2.71. 

Eveniment similar, anulat în București

În timp ce la Cluj concertul s-a desfășurat fără probleme, un eveniment similar ce urma să aibă loc în București, Forever Hit, a fost anulat din cauza faptului că incidența a depășit 1 la mie.

„Având în vedere evoluția explozivă și amploarea situației epidemiologice Covid-19 cu noua tulpină Delta, Bucureștiul trecând deja de incidența de 1 la mie, cu foarte multe cazuri grave, inclusiv la copii, având de asemenea în vedere recomandarea autorităților de a nu mai ține acest eveniment, noi restricții pentru nunți, botezuri și concerte fiind deja anunțate, precum și din cauza dificultăților pe care le întâmpină artiștii fie de a veni în București, deoarece vin din zone roșii, fie de a pleca din București, deoarece Bucureștiul este pe lista roșie a unor țări, suntem nevoiți să amânăm pentru anul 2022 evenimentul “Forever Hit” care trebuia să se desfășoare în 18 septembrie, data urmând a fi stabilită ulterior.“, au scris cei de la Forever Hit pe Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel