Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local S1. Ioana Constantin: Haideți cu mandatul pe masă, doamna primar
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin a vorbit despre dizolvarea Consilului Local al Sectorului 1.

Ioana Constantin, politician PMP, a scris pe Facebook despre cererea de dizolvare a Consiliului Local Sector 1 de către Clotilde Armand.

„Clotilde Armand a anunțat că depune o cerere de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Frumos. Dar haideți cu mandatul pe masă, doamna primar. Să refacem alegerile integral în sectorul 1. Merită locuitorii din sectorul 1.

Poate de data asta nu le mai “rătăcește” nimeni voturile prin saci și poate vor avea locuitorii din cel mai bogat sector un primar care chiar respectă sectorul 1.“, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

PNL Sector 1: Abuz fără precedent al primarului Armand. Burduja: Prea puțin îi pasă de democrație și stat de drept în România

PNL Sector 1 semnalează „un abuz fără precedent al primarului sectorului 1, Clotilde Armand”.

„Proiectele de hotărâre de consiliu local depuse de consilierii PNL sunt blocate abuziv de primar și ținute la sertar, dintr-un orgoliu politic care nu are ce căuta în administrația locală. Practic, nominalizarea departamentelor și comisiilor de specialitate care întocmesc rapoarte și avize, pentru ca proiectele să ajungă pe masa consiliului local, se face de către primar. Iar primarul le ține ascunse în sertar. Astfel, aceste proiecte nu pot fi supuse votului Consiliului Local, neavând rapoartele de specialitate. 

Însumate, întârzierile cauzate de Armand față de termenele prevăzute de lege depășesc cumulat 620 de zile, adică aproape 2 ani. Practic, toate proiectele PNL sunt blocate, iar consilierii locali nu își pot exercita mandatul. Aceste întârzieri încalcă flagrant codul administrativ, mai exact articolul 136:

(4) Nominalizarea compartimentelor de resort și a comisiilor de specialitate cărora li se transmit proiectele de hotărâri ale consiliului local, precum și celelalte documente, potrivit prevederilor alin. (3), se face de către primar împreună cu secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

(10) Rapoartele și avizele prevăzute la alin. (8) trebuie întocmite în termenul prevăzut la alin. (5), dar nu mai târziu de 30 de zile de la înregistrarea proiectelor de hotărâre propuse pentru a fi înscrise pe proiectul ordinii de zi a ședințelor ordinare ale consiliului local”, a transmis PNL Sector 1.

„Prin acest abuz care sfidează legea și drepturile fundamentale ale consilierilor locali de a iniția, depune și vota proiecte în interesul cetățenilor, primarul Armand ne arată că prea puțin îi pasă de democrație și stat de drept în România. Indiferent de partid, consilierii locali au fost votați pentru a reprezenta interesele cetățenilor, pentru a propune proiecte și a se asigura că nevoile oamenilor sunt transpuse în hotărâri ale consiliului local. Speram ca noțiunea de primar-jupân să fi dispărut odată cu schimbările de generații din administrație, dar tentația de a confunda primăria cu propria jucărie a învins rațiunea la sectorul 1. Este, din câte cunoaștem, singura primărie din țară unde primarul își permite asemenea încălcări ale legii. Îl somăm public pe primarul Armand să lase orgoliile și să își amintească principalele responsabilități ale unui primar: să fie în slujba oamenilor și să respecte legea”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1 (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel