Urmărește emisiunea live
Clotilde Armand, acuzată de "trafic de influenţă". Război total în Sectorul 1
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, o acuză pe contracandidata sa, Clotilde Armand, că a încercat să facă lobby pentru o firmă franceză în vederea construirii unui spital în Sectorul 1. 

”Eu aş dori să se construiască un spital în sectorul 1, E un lucru dificil. Domnule primar, v-am invitat la Ambasada Franţei, să vă întâlniţi cu niste specialişti pentru a construi spitale. Un spital se face cu o companie care ştie să facă, care a făcut zeci de spitale şi care face zeci de spitale, nu cu o firmă creată politic, cu nişte administratori care sunt incompetenţi, habar nu au de ce... care nu au resursele necesare pentru a construi acest spital, Trebuie niste resurse umane deosebite”, a declarat Clotilde Armand într-o şedinţă de Consiliu Local, potrivit imaginilor distribuite în spaţiul public. 

Primarul Daniel Tudorache a taxat-o imediat pe Clotilde Armand. ”Aş dori să reţineţi speech-ul doamnei Clotilde care a spus că firmele româneşti nu sunt bune”, a afirmat atunci primarul sectorului 1 Daniel Tudorache după ce Clotilde Armand şi-a încheiat argumentaţia.

Acuzaţii de trafic de influenţă 

Primarul Tudorache a afirmat într-o emisiune la B1TV că a participat, alături de Clotilde Armand, la o întâlnire la Ambasada Franţei cu mai mulţi investitori cărora le-a transmis că va exista o licitaţie publică, la care pot participa. El a mai susţinut că cei cu care s-a întâlnit erau intermediari ai unor firme de construcţii şi a definit întreaga situaţie drept ”trafic de influenţă”. 

Clotilde Armand se apără 

”Nu prea mă interesează ce acuzaţii spune X sau Y. Primarul trebuie să dea nişte explicaţii la Parchet pentru spitalul construit din hârtie şi pentru că a folosit o instituţie a statului să facă Poliţie Politică. Nu e vorba de nici un lobby şi de nicio afacere. Eram acolo pentru că primarul nu ştie limba franceză”, a explicat Clotilde Armand pentriu News.ro.

Ea spune că nu se pune problema de trafic de influenţă în această chestiune. ”Asta e o altă bazaconie. Pentru spital trebuie o licitaţie publică şi transparentă”, argumentează ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel