România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 14 sep, 13:27
Clotilde Armand, acuzată de "trafic de influenţă". Război total în Sectorul 1
FOTO AGERPRES
Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, o acuză pe contracandidata sa, Clotilde Armand, că a încercat să facă lobby pentru o firmă franceză în vederea construirii unui spital în Sectorul 1. 

”Eu aş dori să se construiască un spital în sectorul 1, E un lucru dificil. Domnule primar, v-am invitat la Ambasada Franţei, să vă întâlniţi cu niste specialişti pentru a construi spitale. Un spital se face cu o companie care ştie să facă, care a făcut zeci de spitale şi care face zeci de spitale, nu cu o firmă creată politic, cu nişte administratori care sunt incompetenţi, habar nu au de ce... care nu au resursele necesare pentru a construi acest spital, Trebuie niste resurse umane deosebite”, a declarat Clotilde Armand într-o şedinţă de Consiliu Local, potrivit imaginilor distribuite în spaţiul public. 

Primarul Daniel Tudorache a taxat-o imediat pe Clotilde Armand. ”Aş dori să reţineţi speech-ul doamnei Clotilde care a spus că firmele româneşti nu sunt bune”, a afirmat atunci primarul sectorului 1 Daniel Tudorache după ce Clotilde Armand şi-a încheiat argumentaţia.

Acuzaţii de trafic de influenţă 

 

Primarul Tudorache a afirmat într-o emisiune la B1TV că a participat, alături de Clotilde Armand, la o întâlnire la Ambasada Franţei cu mai mulţi investitori cărora le-a transmis că va exista o licitaţie publică, la care pot participa. El a mai susţinut că cei cu care s-a întâlnit erau intermediari ai unor firme de construcţii şi a definit întreaga situaţie drept ”trafic de influenţă”. 

 

Clotilde Armand se apără 

 

”Nu prea mă interesează ce acuzaţii spune X sau Y. Primarul trebuie să dea nişte explicaţii la Parchet pentru spitalul construit din hârtie şi pentru că a folosit o instituţie a statului să facă Poliţie Politică. Nu e vorba de nici un lobby şi de nicio afacere. Eram acolo pentru că primarul nu ştie limba franceză”, a explicat Clotilde Armand pentriu News.ro.

Ea spune că nu se pune problema de trafic de influenţă în această chestiune. ”Asta e o altă bazaconie. Pentru spital trebuie o licitaţie publică şi transparentă”, argumentează ea.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro