Data publicării:

Clătitele cu zmeură, perfecte pentru micul dejun de vară. Iată cum se fac!

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Clătitele cu zmeură, perfecte pentru micul dejun de vară. Iată cum se fac! Sursa foto: freepik.com
Clătitele cu zmeură, perfecte pentru micul dejun de vară. Iată cum se fac! Sursa foto: freepik.com
Sezonul zmeurii este deja în plină desfășurare, ceea ce înseamnă că în bucătărie pot fi preparate zeci de rețete delicioase.

De ce este atât de important să adaugi zmeura în dietă? Zmeura este bogată în fibre, vitamina C ș mangan și s-a dovedit ca are proprietăți antiinflamatorii.

Această rețetă este ușor de făcut, deoarece vei folosi principiile de bază pentru prepararea clătitelor tradiționale. a bază. Poți dubla sau tripla cu ușurință porțiile ingredientelor dacă ai o familie numeroasă sau oaspeți.

Ingrediente pentru clătite:

lapte - 1,5 pahar,

ouă - 1 bucată,

unt nesărat - 2 linguri,

extract de vanilie - 1/4 linguriță,

făină de grâu - 2 pahare,

praf de copt - 1 lingura,

sare - 1/2 linguriță,

zahăr pudră - 1 lingură,

ulei rafinat de floarea soarelui - 2 linguri.

 

Pentru sosul de zmeură:

zmeură - 1 pahar,

zahăr - 1/4 cană.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Într-un castron, amestecă oul, laptele, untul topit și extractul de vanilie. Într-un alt vas amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.

Amestecă încet ingredientele uscate în amestecul de ou și lapte. Lasă aluatul să stea 4-5 minute. Aluatul va crește. Dacă aluatul este prea gros, mai adaugă puțin lapte, câte 1 linguriță, dar ați grijă să nu exagerezi.

Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine

În timp ce aluatul se odihnește, încălzește 1 cană de zmeură și jumătate de cană de zahăr într-o cratiță mică. Gătește  la foc mediu aproximativ 5 minute până se îngroașă puțin. Se toarnă într-un bol și se pune deoparte.

Unge o tigaie preîncălzită cu ulei. Întinde aluatul în porții de aproximativ ¼ de cană și acoperă-le cu puțină zmeură.

Șnițele din piept de pui pane cu fulgi de nucă de cocos, o descoperire gastronomică uimitoare

Gătește câteva minute până încep să apară bule pe partea de sus a clătitei. Întoarce și gătește încă câteva minute pe cealaltă parte.

Când fiecare clătită este aurie pe ambele părți, transferă-le pe o farfurie. După ce ai epuizat tot aluatul, stropește clătitele cu sos de zmeură  zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel