Clătite fără lapte și fără ouă: adaugă un ingredient secret care le face irezistibile
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Clătite fără lapte și fără ouă  - ingredientul secret care le face irezistibile. Sursa - Pexels
Clătite fără lapte și fără ouă - ingredientul secret care le face irezistibile. Sursa - Pexels
Clătitele sunt un desert preferat de multe persoane. Pot fi gătite atât dulci, cât și sărate, iar umplutura poate fi variată și ea: carne, ton, legume, brânză de vaci, dulceață, iar lista poate continua.

Clătitele pot fi preparate destul de ușor și rapid. Sunt potrivite pentru o masă festivă, dar și la micul dejun. Cu toate acestea, de multe ori în frigider nu avem nici lapte, nici ouă, dar vrem clătite. Ce să facem în acest caz?

Un desert delicios și caramelizat, făcut cu pâine veche. Toți invitații vor fi impresionați

Putem face clătite cu apă plată, dar nu sunt foarte gustoase. Cu toate acestea, dacă vom înlocui apa plată cu apă minerală, clătitele vor fi mult mai gustoase.

 

Ingrediente:

făină - 200 grame,

apă minerală - 500 ml,

ulei vegetal - 2 linguri,

zahăr - 100 grame,

un praf de sare.

 

Rețeta pas cu pas

 

Cerneți făina, amestecați-o cu ulei vegetal, un praf de sare și zahărul. Adăugați puțină apă minerală. Se amestecă totul bine, apoi se adaugă restul de apă minerală. Prăjiți clătitele într-o tigaie preîncălzită cu ulei. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți. Poftă bună!

 

 

BONUS. Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase

 

Rețeta de clătite nu este atât de complicată, dar totuși eșuează adesea: clătitele se rup când sunt prăjite sau se usucă repede. Vă împărtășim o rețetă de clătite pe care toată lumea o va  reuși să o pregătească cu siguranță.

Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lacoză și gluten

Pregătirea clătitelor delicioase este foarte simplă, principalul lucru este să respecți rețeta „Trei pahare”. Aceste clătite pot fi combinate atât cu umpluturi dulci, cât și sărate. 

 

Ingrediente:

1 pahar de lapte;

1 pahar de apă clocotită;

1 pahar de făină;

1 lingură de zahăr;

2 ouă;

3 linguri de ulei vegetal.

 

 

Metoda de gătire a clătitelor  

 

Bateți ouăle cu sare și zahăr. De îndată ce obțineți o compoziție spumoasă, adăugați apă clocotită în și apoi laptele. Ulterior, adăugați făina în aluat.


Spaghete din dovlecei cu pui și sos de roşii: o rețetă neobișnuită și delicioasă

La sfârșit, adăugați ulei vegetal și lăsați aluatul să se odihnească 15 minute. Clătitele trebuie prăjite într-o tigaie fierbinte. Aceste clătite pot fi combinate atât cu umpluturi dulci, cât și sărate. Poftă bună!

 

 

BONUS. Clătite din mere și dovlecei.  Mod de preparare

 


Spălați și curățați de coajă merele și dovleceii. Îndepărtați cotorul merelor. Apoi, trebuie să dați print-o răzătoare mică atât merele, cât și dovleceii. Puneți merele și dovleceii într-o strecurătoare, ca lichidul în exces se se scurgă.  

Desert, gata în 2 minute: amestecă toate ingredientele într-o cană și pune-o în cuptorul cu microunde

Ulterior, adăugați zahărul, făina cernută, sarea, apa minerală și ouăle și amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Aluatul de clătite este gata.

Încălziți tigaia, adăugați ulei vegetal și începeți să prăjiți clătitele. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți.

Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință


După ce ați prăjit clătitele, acestea trebuie așezate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Serviți clătitele fierbinți, cu smântână sau iaurt grecesc. De asemenea, puteți tăia câteva felii de mere, pe care pe așezați pe fiecare clătită, și să le presărați cu scorțișoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel