Data publicării:
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
Uneori cămara este goală și nu ai timp să mergi la cumpărături. Dar există și preparate culinare, care nu necesită multe produse și abilități culinare speciale.
Unele din aceste preparate sunt clătitele din cartofi, care pot fi făcute dacă ai un minim de produse în cămară.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
cartofi - 5 bucăți,
ouă - 2 bucăți,
sare și piper după gust,
ulei vegetal - pentru prăjit.
Cum se fac clătitele
Curățăm cartofii, îi dăm prin răzătoarea grosieră și îi punem într-o strecurătoare, pentru a elimina sucul. Adăugăm ouăle, sarea și piperul și amestecăm. Clătitele se prăjesc pe fiecare parte timp de 5-7 minute fiecare, până se rumenesc. Poftă bună!
Varianta clătitelor cu ceapă:
cartofi - 500 grame,
ceapă - 1-2 bucăți (aproximativ 175 grame),
sare după gust,
smântână (opțional) - 1 lingură,
ulei vegetal - pentru prăjit.
Cartofii se curăță de coajă, se spală, se dau prin răzătoare și se pun la scurs. De asemenea, și ceapa se dă prin răzătoarea fină. Într-un bol, se amestecă cartofii și ceapa, se adaugă sarea.
Pandișpan fără ouă, pufos și înalt: o rețetă pe care trebuie, neapărat, să o încercați
Tigaia se pune pe foc și când uleiul s-a încins, se pune câte o lingură din amestecul de cartofi și ceapă. Clătitele se prăjesc, la foc mediu, timp de 5-7 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc. Serviți clătitele alături de puțină smântână. Poftă bună!
Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
Saramura de castraveți este cunoscută ca un remediu excelent pentru mahmureală. Cu toate acestea, aceasta nu este singura proprietate utilă a saramurii.
Saramura din borcanul cu castraveți poate fi adăugată la produse de copt, pentru marinarea cărnii sau chiar pentru a face o supă delicioasă.
Marinată pentru carne - Saramura de castraveți este o marinată excelentă pentru pui sau carnea de vită. Nu doar că adaugă aromă cărnii, dar și înmoaie fibrele și reduce timpul de gătire.
Pentru a pregăti marinata, adăugați,în saramura de castraveți, câteva linguri de ulei de floarea soarelui, câțiva căței de usturoi mărunțiți și semințe de muștar. Carnea se lasă în marinată 6-8 ore și se gătește, apoi, la cuptor sau pe grătar.
Saramură ca înlocuitor pentru oțet - Murăturile de castraveți vor fi potrivite în bucatele în care se folosește oțet. Se poate adăuga în ciorbă sau în salata din sfeclă și cartofi, ca sfecla să nu păteze alte legume.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Pâine de casă cu saramură de castraveți - Pâinea de casă poate fi preparată cu adaos de saramură de castraveți. Pentru a face pâine, înlocuiți jumătate din apăsau lapte din rețetă cu saramură.
Cum și unde trebuie depozitați castraveții, ca să rămână proaspeți pentru mai mult timp
Saramură de castraveți pentru cartofi și paste - Cu ajutorul saramurii de castraveți poți încălzi pastele, care au rămas în frigider. Pentru acest lucru, adăugați o lingură de saramură în farfuria cu paste sau cartofi, amestecați și încălziți-i în cuptorul cu microunde. Felul de mâncare va fi proaspăt și va căpăta și o notă savuroasă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
De asemenea, puteți adaugă saramură în apa în care se fierb cartofii, astfel încât legumele vor rămâne intacte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News