Data publicării:

Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană. Sursa foto: freepik.com
Clătite cu ceapă verde fără ouă. O rețetă din bucătăria coreeană. Sursa foto: freepik.com
Clătitele cu ceapă verde sunt ușor și simplu de preparat. Nu vei sta mult timp în bucătărie ca să le faci.

Rețeta presupune și folosirea făinii de orez. Dacă în cămară nu ai făină de orez, o poți face acasă.  Pentru asta, trebuie să macini bine orezul obișnuit. 

De asemenea, poți modifica rețeta, adăugând în aluat și alte ingrediente preferate, cum ar fi:  ciuperci tocate, morcovi sau dovlecei dați prin răzătoare. Nu mai pierde timpul! Să mergem împreună în bucătărie!

Ingrediente:

făină de grâu - 3/4 cană,

făină de orez - 1/4 cană,

apă rece - 3/4 cană,

ceapă verde - 5 bucăți,

sare și piper negru după gust,

ulei de floarea soarelui.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Se spala bine ceapa și se toacă în bucăți de 5 cm.  Într-un castron adânc, amestecă toată făina și ¾ de cană de apă rece.

Adaugă treptat apa și amesteca până când aluatul ajunge la consistența dorită. Adaugă ceapa verde în  aluat, condimentează cu sare și piper după gust.

Falafel din năut și condimente. Cum se fac celebrele chifteluțe din Orientul Mijlociu? Iată rețeta

 

Într-o tigaie mare de clătite, adaugă suficient ulei vegetal pentru a acoperi suprafața. Încinge uleiul la
foc mediu. Adaugă un polonic aluat. Gătește clătita pe o parte până devine aurie. Întoarce clătita și prăjește-o pe cealaltă parte. Adaugă mai mult ulei dacă este necesar.

Hummus din sfeclă roșie, o mâncare care stimulează starea de spirit

Transferă clătita terminată pe o farfurie. Continuă să faci clătite până termini tot aluatul.  

Clătitele finite se taie în 4 sau 8 părți. Se servesc fierbinți și asezonate cu sos de soia. Poftă bună!

 

Vezi și: Castraveți prăjiți, cea mai populară rețetă din bucătăria coreeană

 

Castraveții sunt consumați, de obicei, într-o salată sau pur și simplu spălați și mâncați cu puțină sare. Dar ai încercat vreodată să faci castraveți prăjiți?

Pentru o imersiune completă într-o altă cultură, îți recomandăm această rețetă din bucătăria  coreeană. Te sfătuim să alegi castraveți mici pentru prăjit.

De asemenea, urmărește nivelul de prăjire, deoarece  legumele trebuie să devină aurii. Dacă castraveții sunt prea prăjiți, își pierd gustul caracteristic.

Ingrediente:

castraveți - 3 bucăți,

morcov - 2 bucăți,

sare - 1 lingură,

amidon - 3 linguri,

ulei de floarea soarelui - 100 ml,

usturoi - 10 căței,

sos de soia - 150 ml,

susan - 4 linguri.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Castraveții spălați se taie pe pe lungime în 4 părți. Se pun într-un bol, se sare, se amestecă și se lasă 30 de minute. Apoi adaugă amidon în bolul cu castraveți și amestecă bine.

Gogoși mexicane fantastic de bune. Nimeni nu le va rezista

Morcovii se spală, se curăță de coajă și se dau printr-o răzătoare specială, care toacă legumele fâșii lungi și subțiri. Usturoiul se curăță și se taie felii.

Într-o tigaie adâncă, se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul, amestecând, timp de 2 minute. Apoi scoate usturoiul și pune castraveții și morcovii. Amestecă. Legumele se prăjesc timp de 5 minute. Se toarnă sosul de soia și se gătește încă 3 minute la foc mic.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel