Data actualizării:
Data publicării:

Clătite belgiene cu jambon și emmental. Rețeta de notă zece

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să te bucuri de o gustare delicioasă, poți încerca clătitele belgiene cu jambon și emmental.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 250 g făină

- 3 ouă

- 200 ml bere brună

- 300 ml lapte

- 40 g unt (sau 2 linguri de ulei)

- 1 praf de sare

Umplutura:

- 10 felii de jambon

- 200 g caşcaval emmental ras

Vzi și: Clătite elvețiene de cartofi. Cea mai bună gustare din doar 4 ingrediente: Rețeta

Cum se prepară

Preparăm aluatul de clătite. Amestecăm într-un vas încăpător făina (de preferabil cernută) cu sarea. Adăugăm ouăle unul câte unul, puţin lapte şi amestecăm. Încorporăm treptat restul de lapte şi berea până obţinem un aluat omogen. Adăugăm untul topit sau uleiul şi lăsăm coca să se odihnească pentru aproximativ jumătate de oră, potrivit ce-retete-mai-fac-fetele.ro.

Coacem apoi clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin unt sau ulei. Adăugăm câte un polonic de aluat şi înclinăm tigaia ca să se repartizeze în mod egal. Focul trebuie să fie mediu spre tare. Când s-a copt pe o parte, o întoarcem cu o paletă şi aşezăm o felie de jambon pe jumătate de clătită.

Adăugăm şi caşcaval ras tot pe aceeaşi jumătate de clătită. Acoperim cu cealaltă jumătate şi apăsăm uşor cu paleta. Pliem apoi clătita ca pe o batistă şi mai lăsăm în tigaie câteva secunde să se topească caşcavalul.

BONUS: Clătite Suzette

Ingrediente

- 100 g făină
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- un praf sare
- 1 lingură unt/ulei

Sosul de portocale

- 50 g unt
- 3 linguri zahăr
- 150 ml suc de portocale
- coaja rasă de la o portocală
- 1 linguriţă esenţa portocale

Cum se prepară

Bate oul şi adaugă laptele, urmate de sare şi de zahăr. Încorporează făina şi uleiul, mixează bine aluatul şi prăjeşte clătitele pe ambele părţi în tigaia bine încinsă. Într-o tigaie adâncă, topeşte untul şi combină-l cu zahărul, până când încep să se caramelizeze.

Adaugă sucul de portocale şi aroma, urmate de coaja de portocală. Lasă sosul de portocale să scadă, apoi trece fiecare clătită prin sos pentru a obţine clătitele cu portocale Suzette, potrivit retetepractice.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel