Clătite americane, sărate, asortate cu roșii cherry și spanac
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă de clătite americane.
Ingrediente pentru aluat clătite americane
2 ouă
200 gr făină
200 gr iaurt
1 linguriță praf de copt
sare
1 linguriță de zahăr
1 legătură ceapă verde
1 lingură de unt topit sau ulei de măsline
Pentru servit
200 gr mozzarella
250 gr roșii cherry
250 gr spanac
ulei de măsline
1 cățel de usturoi
Mod de preparare
Pentru aluatul de clătite americane, se mixează două ouă cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă untul topit sau uleiul de măsline. Urmează iaurtul, apoi făina amestecată cu praful de copt. Apoi se adaugă ceapa verde, tocată rondele, și se omogenizează aluatul, care apoi se lasă 20-30 de minute.
După ce a trecut timpul, într-o tigaie se porționează cu lingura aluatul de clătite. Cu dosul lingurii se dă formă rotundă clătitei și se rumenește pe ambele părți.
După ce se coc toate clătitele, acestea se vor asambla sub formă de turnuleț. Ulterior, potrivit a1.ro, se așază printre clătite felii de mozzarella, felii de roșii ușor trase la tigaie și spanac ușor opărit și tras la tigaie în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi.
Turnulețele din clătite americane se mai dau la cuptor pentru cinci minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News