Clătită la cuptor, rețeta. Desertul delicios și ușor
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să încerci ceva nou, în materie de clătite, ai ajuns unde trebuie. Iată cum se prepară clătita la cuptor.

Ingrediente

1 ou
60 ml lapte
30 gr făină albă
puţină coajă de lămâie rasă
1/2 lingură unt

Pentru pudrat

1 lingură zahăr pudră vanilat
puţină scorţişoară
sirop de arţar

Vezi și: Supă falsă de pui. Rețeta de post simplă și gustoasă

Cum se prepară

Se încinge cuptorul la 220C cu tigaia în el. Veţi folosi o tigaie de 15 cm care merge la cuptor, preferabil de fontă. Se bate oul cu laptele şi puţină coajă rasă de lămâie, potrivit e-retete.ro. Se adaugă făina şi se amestecă rapid, până ce aceasta nu se mai vede. Nu o mixaţi mai mult, chiar dacă are cocoloaşe.

Se adaugă untul în tigaie şi se mai lasă la cuptor până untul se încinge bine. Se scoate tigaia din cuptor şi, folosind o pensulă de silicon, ungeţi şi marginile tigaii cu unt. Puneţi aluatul în tigaia fierbinte şi daţi la cuptor.

Coaceţi clătita pentru cca 15 minute, până când marginile sunt umflate şi rumene, iar centrul e şi el umflat. Scoateţi clătita din cuptor şi pudraţi-o cu zahărul pudră amestecat cu puţină scorţişoară. Stropiţi-o cu sirop de arţar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel