CJ Dolj, contracte de 47,5 milioane euro pentru modernizarea DJ 561A
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat luni, împreună cu viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi cu directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, contractele de finanţare pentru două proiecte, cu o valoare totală de 47,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Proiectele vizează modernizarea integrală a drumului judeţean 561A Giurgiţa - Băileşti - Pleniţa - limita judeţului Mehedinţi, cu o lungime de aproximativ 70 de kilometri.

Potrivit CJ Dolj, demersurile sunt implementate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, din fondurile rezervate pentru proiectele incluse în Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

"Contractele de finanţare vizează două tronsoane ale aceluiaşi drum judeţean, DJ 561A Giurgiţa - Pleniţa - limita judeţului Mehedinţi. Fondurile le obţinem prin POR, din sumele destinate în mod special administraţiilor locale riverane Dunării, în cadrul SUERD", a spus Ion Prioteasa.

Acesta a precizat că este membru al Comitetului European al Regiunilor de la Bruxelles şi, în cadrul acestui mandat pe care îl deţine, a reprezentat România, din funcţia de vicepreşedinte al Grupului Interregional Dunărea, în perioada în care Comisia Europeană, la însărcinarea primită de la Consiliul European, elabora această strategie a UE pentru Regiunea Dunării, iar în momentul în care au fost alocaţi bani în vederea finanţării proiectelor importante pentru SUERD, a fost destul de rezervat cu privire la obţinerea acestor fonduri.

"De aceea am şi fracţionat acest drum, lung de 70 de kilometri, în speranţa că vom reuşi să implementăm măcar unul dintre cele două demersuri ale noastre. Iată însă că avem această şansă de a pune în operă întreaga lucrare - modernizarea unui drum care traversează şase comune şi municipiul Băileşti. Este una dintre arterele importante ale Doljului; este unul dintre cele 46 de drumuri ale reţelei de transport rutier pe care o gestionează Consiliul Judeţean, o reţea care măsoară peste 1.100 de kilometri", a precizat preşedintele CJ Dolj.

Contractele CJ cu finanţare nerambursabilă aprobate până în prezent se ridică la peste 190 de milioane de euro în acest exerciţiu financiar, a menţionat sursa citată.

Evenimentul de semnare a celor două contracte s-a desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, în prezenţa vicepreşedintelui Senatului Claudiu Manda. Au mai fost perfectate documentele de finanţare pentru dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Segarcea şi pentru amenajarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Celaru.

Cele două proiecte depuse de Consiliul Judeţean Dolj în cadrul POR, ale căror contracte de finanţare au fost semnate luni, prevăd: "Modernizarea DJ 561A Giurgiţa (DJ 561) - Urzica Mare - Urzicuţa - Afumaţi - Boureni - Băileşti - Balasan - Moţăţei Gară - Moţăţei (intersecţie DN 56), tronson 1 - km 0+000 - 41+474" (având o valoare totală de 27,7 milioane de euro) şi "Modernizarea DJ 561A Moţăţei (intersecţie DN 56) - Dobridor - Unirea - Pleniţa - Limita Jud. Mehedinţi, tronson 2 - km 41+741 - 72+237" (cu o valoare totală de 19,8 milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel