CIV-ul maşinii se trimite direct acasă. RAR, anunţ pentru toţi proprietarii de maşini
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
De luni, 18 iulie 2022, Registrul Auto Român implementează serviciul "CIV prin curier”. 

Astfel, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid, transmite RAR pe Facebook.

"Mai exact, când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a precizat Alina Niţă, director general RAR.

Clienții vor putea menționa pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier și vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării. Aceste facilități vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanță RAR din țară.

CIV-ul va putea fi ridicat şi personal 

Rămâne în vigoare și opțiunea de ridicare personală a Cărții de Identitate a Vehiculului, direct de la ghișeul reprezentanței teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienților care nu au domiciliul în orașele reședință de județ, unde sunt situate de regulă reprezentanțele RAR, și care astfel au de parcurs distanțe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează și zona de așteptare pentru clienți.

Iată mai jos cum trebuie procedat dacă vreţi CIV-ul trimis acasă. 

Maşina la care expresia "priveşte cerul" capătă sens. "De obicei prezentăm şi date tehnice, dar nu ştim cine ar mai fi atent"

"“Privește cerul!” capătă cu adevărat sens când norii se oglindesc în bordul și caroseria unui MG din 1960.

De obicei prezentăm și câteva date tehnice, dar nu știm cine ar mai putea fi atent să le citească", au transmis cei de la RAR pe Facebook. 

Dacă inspectorii RAR nu au prezentat datele tehnice, o să o facem noi. 

MG MGA 1600, în modelele Fixed Head Coupe şi Roadster, a fost introdus publicului în iulie 1959, ca înlocuitor al modelului MGA alimentat de 1,5 cmc. 

Motorul MG MGA 1600 este în patru cilindri, are 1,6 cmc, dezvoltă 79,5 cai putere la 5600 rpm şi este unul dintre primele modele cu discuri de frână pe faţă, conform classiccarcatalogue.com. La acea vreme, FH Coupe se vindea cu 1026 lire, în timp ce varianta Roadster se vindea cu 940 lire sterline.  VEZI AICI POZELE

"Zeiţa frumuseţii", la RAR: Cea mai frumoasă maşină din toate timpurile 

Pe mâna inspectorilor Registrului Auto Român a ajuns "cea mai frumoasă maşină din toate timpurile". 

"Credeți că așa arată zeița frumuseții din lumea autovehiculelor? În anul 2009, un juriu de specialitate a votat un model Citroen DS ca fiind cea mai frumoasă mașină din toate timpurile. Este drept că frumusețea fotografiată de colegii noștri de la RAR Timiș nu este exact acel model, ci varianta DS FD. Acest autovehicul a fost fabricat în anul 1971, are un motor pe benzină de 1985cc și 95 de cai putere.

Primul model DS, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris în anul 1955, a fost dezvoltat în secret de inginerii Citroen timp de 18 ani, dar efectul a fost demn de un record care a stat în picioare timp de 60 de ani: 80.000 de precomenzi în primele 10 zile de la prezentare", au transmis cei de la RAR. 

Citroen a construit 1455746 exemplare în şase ţări. Dintre acestea, 1330755 au fost făcute în fabrica Quai de Javel din Paris. 

Modelul DS a fost folosit în curse de raliuri şi a înregistrat nenumărate victorii între 1959 şi 1974. În 1999, s-a clasat pe locul III în clasamentul "Maşina Secolului", dar a fost numită cea mai frumoasă din toate timpurile de către revista Classic and Sports Car. 

Numele DS vine de la franţuzescul "deesse", adică zeiţă. 

VEZI AICI FOTOGRAFIILE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel