Ciuvică, după protestul AUR: E un semn clar pentru George Simion privind ce urmează
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 07 oct 2022, 10:01
WhatsApp
PROTEST AUR INQUAM
PROTEST AUR INQUAM
Mugur Ciuvică a spus că protestul din weekend organizat de AUR este un semn puternic pentru George Simion.

Mai precis, președintele Grupului de Investigații Politice, se referă la faptul că AUR-iștii „nu mobilizează pe nimeni”.

„Ei credeau că vor umple Bucureștiul, că vor face „revoluție”. Pare că la protestul AUR n-a ieșit un om care să nu fie membru de partid. Ce să caute un om supărat cu factura la protestul lui George Simion? Îi rezolvă George Simion vreodată factura? A fost un miting de partid. Ca miting de partid, n-a fost cel mai amărât miting. Am văzut altele mai amărâte. La un moment dat, au ieșit și USR-iștii și stăteau pe un trotuar la Muzeul Antipa. Nu aveau ce să caute pe stradă că erau vreo 20-30 de inși. George Simion însă se aștepta să vină poporul să-l susțină, dar poporul n-a venit”, a zis Mugur Ciuvică la DC News.

„La mitingul AUR au venit organizațiile de partid de prin țară. Ăsta a fost: un miting de partid și este un semn pentru ei că nu mobilizează pe nimeni. Nu iese lumea în stradă pentru George Simion, pe bune acum...”, a subliniat Mugur Ciuvică.

„Și pentru niciun alt politician nu iese lumea în stradă”, a adăugat jurnalista Diana Tache.

VEZI ȘI: De ce nu a fost Ciuvică la protestul AUR

„Marele miting” al AUR a fost un eșec.

Mugur Ciuvică a fost întrebat de Bogdan Chirieac, la emisiunea „Miercurea neagră”, de ce nu a participat la protestul AUR din weekend. „Pentru că m-aș fi simțit singur...”, a spus Mugur Ciuvică, stârnind hohote de râs. „Mi-e urât de singurătate”, a mai zis acesta, moment în care a intervenit Diana Tache: „Au fost și jandarmi. Au fost drăguți cu protestatarii.” „Dar nu-mi plac mie jandarmii”, a fost replica lui Mugur Ciuvică.

La mitingul lui George Simion s-au adunat în jur de 4.000 de protestatari, deși era duminică, iar vremea era frumoasă. „Cred că mai mulți au fost la nunta lui Simion”, a comentat Diana Tache.

„Ce a fost duminică a fost previzibil. Spusesem că nu credeam că va fi lume la miting pentru că era un miting de partid”, a subliniat Mugur Ciuvică. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Miercurea neagră” de la DCNewsTV.

Jandarmeria: Amenzi, în valoare de 32.000 de lei şi un dosar penal în urma protestului din Bucureşti

Jandarmeria Capitalei a aplicat șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, în urma protestului care a avut loc duminică în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În contextul protestului, care a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul la solicitările cetăţenilor.

Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite - 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?