Ciutacu, imaginile zilei. A încercat să refacă, el fiind în rol de femeie, scenele cu preotul Visarion Alexa: Haideți să ne înțelegem pentru că nu suntem toți cretini / video
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 23 sep 2022, 08:24
WhatsApp
Ciutacu
Imaginile zilei vin de la România TV.

Victor Ciutacu a „încercat” să refacă scenele „intime” dintre preotul Visarion Alexa și femeia care spune că a fost agresată. Jurnalistul s-a ridicat de la pupitru, și-a dat casca jos și a mers către un invitat din platou: „Ia bagă-mi mâna la blugi fără să mă pot opune!”, a zis Victor Ciutacu.

Prin acest „experiment”, jurnalistul de la România TV a vrut să arate că deși preotul a greșit, era „cam” imposibil să îi atingă femeii părțile intime fără să fie lăsat de ea, „mai ales că persoana respectivă era în blugi, nu în fustă”.

„Ia bagă-mi mâna la blugi fără să mă pot opune și să rămân prostit în fața ta! Băi, prietene, nu i-a pus fusta în cap, femeia era în blugi. Pentru a băga mâna exact cum a povestit, femeia trebuia să fie înlemnită. Am înțeles că l-a luat și de gât. Păi nu putea să-l strângă de gât? Nu putea să se zbată? Repet: era în blugi. Bun: popa a comis-o, dar haideți să ne înțelegem foarte bine că nu suntem toți cretini. Nu poți să intri în blugii cuiva fără să te lase ăla”, a zis Victor Ciutacu.

G Ad:

Cât despre propunerile unora după scandalul Visarion Alexa, jurnalistul a scris pe Facebook:

„Pornind de la scandalul Visarion Alexa, o turmă de vietăți isterice nebăgate-n seamă au ieșit la interval cu necesitatea schimbării legislației penale, în sensul întăririi nevoii de consimțământ. E ok, votez pentru, dar cum se aplică? Faci proces verbal înainte de? Păi ți se moaie pofta și mofturosul până formalizezi necesitatea lucrării. Plus că pe multe dintre gureșele astea activiste nu-ți vine să le iei la ture de parc nici dacă ți se oferă fără proces verbal...”.

VEZI ȘI: Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, anunţă că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat, fiind suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh„Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii", a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, măsurile prompte luate de Arhiepiscopie, „singurele posibile şi statutare până la pronunţarea sentinţei de către instanţa judecătorească", sunt următoarele: suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte, adică interdicţia de a oficia orice serviciu religios); retragerea funcţiei de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparţine şi de a se implica în niciun act administrativ); obligaţia de a informa constant, cu celeritate şi sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluţia cercetărilor judiciare cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat că, după pronunţarea sentinţei judecătoreşti, Arhiepiscopia Bucureştilor va comunica sancţiunile împotriva preotului Visarion Alexa, acestea urmând a fi „direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar".

„Odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti de la sfârşitul perioadei de control judiciar, ţinând cont riguros de motivaţia sentinţei şi de gravitatea acesteia, Arhiepiscopia Bucureştilor, prin Comisia sa de disciplină, va comunica la rândul ei sancţiunile pe linie bisericească ce vor fi aplicate preotului Visarion Alexa, sancţiuni direct proporţionale cu faptele dovedite din punct de vedere judiciar", a adăugat Bănescu.

El a subliniat că poziţia Bisericii este întotdeauna favorabilă celui vulnerabil.

„Poziţia Bisericii, poziţia creştină, este totdeauna, în mod natural şi subînţeles, favorabilă celui vulnerabil şi oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în acelaşi timp, şi spaţiul moralmente terapeutic de îndreptare şi vindecare prin pocăinţă sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească şi să-i mângâie sufleteşte pe toţi cei afectaţi de această situaţie adânc tulburătoare!", a mai spus Vasile Bănescu.

Preotul Visarion Alexa a fost reţinut şi ulterior plasat sub control judiciar, fiind acuzat de agresiune sexuală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro