Data publicării:

Ciuperci cu praz în foietaj. Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă de ciuperci cu praz în foietaj.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente rețetă ciuperci cu praz în foietaj:

Avem nevoie de trei-patru fire de praz vajnice și autentic oltenești, tăiate rotocoale potrivit de groase și cinci-șapte ciuperci tăiate potrivit.

Mod de preparare:

Călim ciupercile tăiate cubulețe. Călim și rotocoalele de praz. Le lăsăm în tigaie să se împrietenească bine timp de 2-3 minute și le scoatem într-un castron acoperit.

Așezăm, într-o tavă unsă în prealabil pe fund cu puțin unt, aluatul de foietaj peste care punem ciupercile deja împrietenite bine cu prazul oltenesc. Închidem frumos cu restul de aluat si țuști cu ele la cuptor la foc mediu spre mic! Poftă bună!

2. -imagine fara descriere- (pilotul-cezar-osiceanu-va-propune-o-reteta-delicioasa-de-ciuperci-cu-praz-in-foietaj-3_33672700.jpg)

Aveți poftă de niște tagliatelle cu carne și roșii? Dacă da, atunci la treabă cu pilotul Cezar Osiceanu!

Aveți poftă de niște tagliatelle cu carne și roșii? Dacă da, atunci la treabă cu pilotul Cezar Osiceanu! 

 

Avem nevoie de:


- tagliatelle 


- o cutie cu roșii cherry în suc propriu


- o ceapa mică


- 2-3 căței de usturoi 


- niște friptură de pui rămasă de cu seara 


- ceva verdeață și mirodeniile de rigoare 


- nelipsitul pahar cu vin alb sau rosé.

Cu pastele problema este simplă.  Le arunci în oala cu apa care fierbe în clocot și, în funcție de tipul lor, ai un timp de fierbere înscris și pe cutie. Unii pun sare în apă, eu nu! Alții pun puțin ulei în apă, eu nu! Am însă grijă să fie gata în același timp aproape cu sosul și apoi le montez!


Uneori, când fac paste, în special linguine, le scurg și apoi le trag la tigaie cu un pic de unt și la final le stropesc cu câteva picături de lămâie. Așa că acum este la alegere! 


Să trecem la “garnitura” frumoaselor tagliatelle drept pentru care:

 
- tăiem friptura mărunt 


- curățăm ceapa și o tăiem rondele rotunde și subțiri

 
- cățeii de usturoi fie îi tăiem felii și îi călim odată cu pastele ca să miroasă bine, fie îi călim odată cu ceapa la alegere


- începem să călim ușor rondelele de ceapă până se înmoaie bine și punem și usturoiul lângă. Peste așezăm bucățelele de friptură de pui și cu capacul deasupra la foc mediu, le punem la “împrietenit” 3-4 minute.

 
Turnăm roșiile cherry peste în tigaie și după 3-4 minute, adăugăm și paharul de vin pentru încă 5-6 minute amestecând constant și cu grijă să nu spargem delicatele roșioare.


Șmecheria este ca sosul să fie potrivit de gros și omogen, de aceea trebuie avut grijă. Clasicele mirodenii în sos se pun în ultimul minut de preparare în umila mea opinie și la ce facem noi aici merge să fie ușor picant sosul, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

 
”Mm miroase totul bine, așa că pe o farfurie plată cu diametrul mare și bordură așezăm gălbioarele și super parfumatele tagliatelle (parfum de usturoi, unt și lămâie... ce poate fi mai plăcut simțurilor, nu-i așa?) Peste așezăm sosul și verdeața tocată. Se așterne peste tot, dând o notă coloristică completă.

 
Și acum boscorodind de zor ne așezăm la masă și nu la televizor și... navalitiii! Bine, bine vă las în pace să mâncați! Hai poftă bună!”, vă urează pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel