Ciudatul caz al lui Fane Văncică. România, țara în care primești bani de la femei după ce îți bați amanta: Nu-s mari așteptări de la Poliție, dar ele cum au putut să facă așa ceva?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fane
Fane
Iorga, unul dintre cei mai urmăriți influenceri de pe Tik Tok, a pus cea mai bună întrebare după imaginile cu Fane Văncică.

UPDATE: Mircea Badea și Iorga. De ce am publicat declarațiile făcute de o persoană cu 350.000 urmăritori despre Fane Văncică

În urmă cu aproximativ jumătate de an, interlopul Fane Văncică și-a bătut amanta. S-a aflat abia ieri. Tot ieri, Fane Văncică a fost live pe Tik Tok unde a vorbit despre evenimentul cu pricina. Acolo, pe live, multe femei i-au făcut cadouri, adică așa numite donații care se strâng pe o sesiune. Oamenii care stau pe această rețea socială dau bani celor care fac live.

Iorga a comentat acest subiect spunând că nu i-a venit să creadă că femeile, după ce au văzut că o altă femeie a fost bătută de el, i-au donat bani. Probabil vă veți întreba cum ar putea dona cineva bani unui interlop și întrebarea este firească, dar retorică. Este greu de înțeles un asemenea tip de mentalitate.

„În toate comentariile de la videoclipurile cu Fane Văncică, toată lumea întreba ce face Poliția Română... ca și cum noi nu știm ce face Poliția Română. (...) Eu am o altă întrebare unică și importantă: ce fac femeile, nu ce face Poliția Română? Acest individ avea, în medie, 2000-3000 de urmăritori pe live, iar aseară, după eveniment (n.r. - după ce a apărut clipul cu femeia bătută), avea 20.000 de oameni pe live, dintre care erau eventual 15.000 femei care au băgat cadouri, la greu, timp de două-trei ore. Eu n-am văzut cadouri de la bărbați, doar de la femei. 

Dar Poliția Română nu are ce să facă în condițiile în care persoana agresată - indiferent cât de mediatizat este cazul - nu depune plângere, ceea ce nu s-a întâmplat. De altfel, dacă se voia să se facă dreptate, puteau să-l ia doar pentru acuzațiile lui de instigare la violență de genul: „mie îmi place să fac asta (n.r. - să bat femei)”.

Nu am pretenții de la Poliția Română, dar aveam pretenții de la femei. Ce fac femeile? De ce îi dau cadouri? De ce l-ați susținut, pe live, trei ore? De ce l-ați remunerat pe acest individ? V-a plăcut foarte tare? V-a impresionat puternic? Asta este întrebarea mea”, a spus Iorga, o tânără extrem de cunoscută, cu 350.000 urmăritori pe Tik Tok.

@iorga7iorga

ce faceți fetelor ..?

♬ sunet original - IORGA ????

 

 

VEZI ȘI: Reacția celor de la Centrul Filia, organizație nonprofit:

 

„Au ajuns și în atenția noastră imaginile absolut șocante și îngrozitoare cu interlopul Fane Vancică în timp ce acesta o umilește și o lovește cu bestialitate pe o tânără. Agresorul o lovește cu brutalitate, cu pumnii și picioarele, în timp ce toarnă apă cu gheață peste ea și se răstește la ea. Alți bărbați râd în timp ce filmează aceste scene.

 

Fane Vancică a revenit și cu o "justificare" a brutalității sale: "N-avem ce să îmi faceți! Asta e nebunia mea! [...] plăcerea mea e să bat o femeie. Sunt masochist. [...] Ia uite ajungem pe locul I în România că batem femeile. Am avut o amantă, o am în continuare. […] Datorită faptului că am fost foarte gelos, când am fost naş, am chemat-o la mine, acum patru luni de zile şi am avut impresia că se uită pe un prieten. Şi când am avut impresia că se uită de Ahmed m-am luat de ea."

 

Înțelegem teroarea și frica sub care trăiesc victimele acestui agresor, un individ periculos care se află în continuare în libertate. Acest caz este unul dintre cele mai dure și violente episoade de normalizare a abuzului împotriva femeilor de care am aflat în ultima perioadă. Cerem autorităților să ia măsuri împotriva agresorului și platformelor de socializare să îi interzică să mai publice conținut. Rețelele de socializare sunt responsabile pentru diseminarea conținutului revoltător pe care Fane Vancică îl publică și pentru impactul discursului său abuziv. Este inacceptabil ca indiferența autorităților și a rețelelor sociale să permită astfel de situații de abuz”, a fost mesajul transmis de această organizație feministă.

 

VEZI ȘI: Fane Văncică, după ce și-a bătut amanta: Vreți să mă bagați la pușcărie?! Doar pentru că m-am certat cu iubita mea... Lăsați că mă fac eu colaborator la DIICOT

Interlopul Fane Văncică a făcut declarații halucinante după ce și-a bătut cu bestialitate amanta.

El a zis, în primul rând, că nu a făcut nimic, doar s-a certat cu iubita lui. Și că oricum a bătut-o din... iubire. De asemenea, și-a amenințat „dușmanii” care îl vor la pușcărie, după difuzarea imaginilor în care este violent cu respectiva femeie, că va deveni colaborator la DIICOT pentru „a-i turna”.

„Fetelor, pe toate vă iubesc. După ce vă bat, vă f#t. Plăcerea mea este să bat o femeie. Dacă vrei să stai, bine, dacă nu, du-te. Sunt masochist Îmi place să iubesc. Îmi place ce am să fie doar al meu. În momentul în care lucrurile nu stau cum par, ce știe să facă românul? Dă o palmă sau un picior. N-am tăiat-o, n-am bătut-o, nu i-am rupt ochii sau maxilarul. Am dat doar în gagica mea. Dacă iubita mea (n.r. - amanta) vrea să-mi facă plângere...”, a zis Fane Văncică. 

„De mâine, mă fac și colaborator la DIICOT dacă vreau. Voi vreți să mă legați pe față fără să fac absolut nimic?! Duceți-vă dr#cului! Voi vreți să mă legați pe față fără să fac nimic? Vreți să mă bagați la pușcărie?! Lăsați că mă fac eu colaborator la DIICOT. Doar pentru că m-am certat cu iubita mea...”, a mai zis Fane Văncică, interlopul care se filmează prin biserici în timp ce depune flori la icoanele cu Fecioara Maria. 

„Cer scuze soției mele, dar orice bărbat care își permite să țină o casă, două, trei, mai are și o amantă. Am avut o amantă. O am în continuare. Am iubit-o mult și am respectat-o. Am fost gelos și, când am fost la un eveniment, mi s-a părut că se uită la un prieten. Atunci m-am luat de ea. Eram și beat, nu îmi luasem nici pastilele, eram vai de capul meu. Am avut un episod de furie din cauza geloziei. Nu cred că există vreun bărbat care să nu își bată femeia. Rugați-vă să fiți cu mine, să vă iubesc și să vă mai dau câte o palmă, vă face bine, să moară măicuța mea”, a mai spus Fane Văncică.

„Femeilor, a fost vreun bărbat care să nu vă dea vreo palmă?!”, a mai întrebat Fane Văncică într-un live pe Tiktok.

Bătaia a avut loc în urmă cu patru luni, susține interlopul. 

Fane Văncică este căsătorit și are doi copii

Fane Văncică, pe numele său real Cami Niță, a ajuns cunoscut după ce l-a înjunghiat pe fiul vitreg al lui Sile Cămătaru, acum 10 ani, faptă pentru care a primit 5 ani şi 6 luni de închisoare. Deși părea că s-a potolit, în sensul că în dosarele care au urmat după acel incident nu a mai fost acuzat de fapte comise cu violență, ci „doar” contrabandă cu țigări sau droguri, acum se pare că și-a reluat vechile obiceiuri.

Poliția face anchetă pentru lovire sau alte violențe

Poliția Capitalei a anunțat că a început o anchetă în urma apariției imagilor, deși nu a fost depusă nicio plângere în acest sens.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care un bărbat lovește o femeie, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Încă din cursul zilei de ieri, 29 august a.c., polițiștii Secției 16 s-au sesizat din oficiu și au demarat verificările în vederea depistării persoanelor implicate și stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, a anunțat Poliția Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel