Ciucu, primarul Sectorului 6: Înainte să vă luați mașină, asigurați-vă că aveți unde s-o parcați
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 25 mai 2022, 20:29
WhatsApp
Foarte multă lume din provincie se mută la București.

Mulți dintre ei stau în blocurile comuniste care, evident, nu au toate locuri de parcare. Sau, dacă au, au foarte puține și nu sunt suficiente.

Doar blocurile recent construite au locuri de parcare. În rest, fiecare parchează pe unde apucă.

În acest context, liberalul Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a făcut un comentariu despre oamenii care se plâng că nu au locuri de parcare. Vedeți aici ce a spus primarul despre parcările din București.

VEZI ȘI: Misterul oamenilor care își iau apartamente de 80.000 euro, dar nu mai dau 5.000 pe un loc de parcare

Ne plângem că în București nu avem locuri de parcare. Într-adevăr, dacă stai într-un bloc făcut în anii '70-'80, nu prea ai unde parca. Cine stă în astfel de locuințe este nevoit să-și parcheze mașina pe trotuar. Aici este treaba primăriei să rezolve cum vrea.

Dar sunt de neînțeles persoanele care își cumpără apartamente în blocuri noi, în ansambluri rezidențiale unde o locuință costă și 90.000 euro, dar nu vor să-și cumpere și un loc de parcare de 5.000-10.000 euro. Și parchează în stilul românesc blocând străzi! Ce e în mintea unui român care dă 70.000 euro pe un apartament într-un ansamblu rezidențial și se zgârcește la 5.000 euro? De ce preferă să blocheze o stradă? Probabil sunt tot acei oameni care înjură primăria că nu le face locuri de parcare, dar când vine un dezvoltator și le cere 5.000 de euro, se fac că plouă. Dar când un loc de parcare în București dat de Administrația Domeniului Public (ADP) este de doar 75 lei anual ți se pare groaznic să dai 5.000 euro unui dezvoltator. E cumva de înțeles...

Ca să facem un calcul simplu. Într-un ansamblu rezidențial nou, unde omul își ia loc de parcare la un preț de 5.000 euro, asta ar înseamna, să zicem pe 20 de ani cât s-ar folosi de el până l-ar vinde, 20 de euro pe lună, iar la blocurile comuniste, pe un loc pe parcare, dacă ai șansa să-l obții, dai 75 lei pe an. 

Ce e în mintea unui român care dă 70.000 euro pe un apartament într-un ansamblu rezidențial și se zgârcește la 5.000 euro? De ce preferă să blocheze o stradă? Desigur, răspunsul îl vor afla când nu va putea intra mașina de pompieri și vor arde ca șobolanii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?