Ciucă spune că România e pregătită să accepte refugiați / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro
Ciucă, convorbire telefonică cu Kamala Harris. Ce au discutat / Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a spus, luni, 21 februarie, că România nu a primit încă solicitări pentru repatrierea românilor din Ucraina și că țara noastră e pregătită pentru a accepta refugiați.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni dimineață, despre situația actuală din Ucraina și a spus că toate informațiile le primește din surse deschise.

Întrebat dacă a primit solicitări pentru a pune la dispoziție o aeronavă care să aducă în țară românii din Ucraina, premierul a răspuns că nu are nicio solicitare în acest sens. „Există doar comunicatul MAE și, în funcție de solicitări, suntem pregătiți să acționăm ca atare. Există pregătite măsuri, astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiați, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment, nu există nicio solicitare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul României a fost întrebat câți refugiați poate primi România. A răspuns că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Citește și: Președinții Joe Biden şi Vladimir Putin au acceptat, în principiu, un summit propus de Emmanuel Macron 

Amintim că preşedinţii Statelor Unite şi Rusiei, Joe Biden și Vladimir Putin, au acceptat, în principiu, ideea propusă de omologul lor din Franţa, Emmanuel Macron, privind organizarea unui summit pe tema securităţii şi stabilităţii Europei, a anunţat Palatul Elysée.

„Preşedintele Republicii a vorbit cu preşedintele SUA, domnul Joe Biden, şi cu preşedintele Federaţiei Ruse, domnul Vladimir Putin. A propus organizarea unui summit al preşedinţilor Biden şi Putin, care să fie urmat de o reuniune cu părţile relevante, pentru a discuta despre securitatea şi stabilitatea strategică a Europei. Preşedinţii Biden şi Putin au acceptat amândoi principiul unui astfel de summit”, a anunțat Preşedinţia Franţei, notează Mediafax. „Conţinutul va trebui pregătit de secretarul de Stat Antony Blinken şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cursul întâlnirii de joi, 24 februarie. Se va putea desfăşura doar cu condiţia ca Rusia să nu invadeze Ucraina. Preşedintele Republicii va colabora cu toate părţile implicate pentru a pregăti conţinutul acestor discuţii”, a mai transmis Palatul Elysée.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel