Ciucă: Sportivii români sunt modele pentru tinerele generații să aibă un stil de viață sănătos
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul României, Nicolae Ciucă
Premierul României, Nicolae Ciucă
Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe sportivii Lotului Național al României de Culturism și Fitness.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a primit luni, la Palatul Victoria, pe sportivii Lotului Național al României de Culturism și Fitness. Primul-ministru i-a felicitat pentru rezultatele obținute recent la Campionatele Europene de Culturism și Fitness 2022, unde sportivii români au primit 39 medalii, dintre care 23 de aur, 11 de argint și 6 de bronz.

Totodată, premierul i-a încurajat pe sportivi să promoveze în rândul copiilor și tinerilor practicarea sportului și un stil de viață sănătos.

„Dumneavoastră, asemenea tuturor sportivilor, sunteți modele pentru copii și tineri să aibă un stil de viață sănătos și îi motivați să facă sport. Performanța la care ați ajuns vă legitimează să fiți pentru generația dumneavoastră și exemple de perseverență și să arătați unde se poate ajunge prin muncă și responsabilitate”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a transmis mulțumiri antrenorilor, echipei tehnice și părinților, care au sprijinit cariera tinerilor sportivi.

Federația Română de Culturism şi Fitness a fost fondată în anul 1990, prin dezlipirea de Federaţia Română de Haltere şi Culturism și este unica federație națională afiliată la Federația Internațională de Bodybuilding (IFBB). În plan național Federația Româna de Culturism şi Fitness organizează competiții pentru sportivii legitimați dar și concursuri neprofesioniste care au ca scop lărgirea continuă a bazei de selecție și atragerea tinerilor către sportul de performanță.

Citește și / David Popovici la sosirea în țară: Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta, alături de antrenorul Adrian Rădulescu și de colegul său Robert Glință, au fost primiți duminică seara la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă, la sosirea de la Campionatul Mondial.

David Popovici a fost așteptat pe covorul roșu de foștii campioni olimpici, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și de Eduard Novak, Ministrul Sportului, dar și de președintele clubului Dinamo București, Ionuț Adrian Popa, precum și de fani, colegi de liceu și jurnaliști.

Românul a reușit să câștige titlurile de campion mondial în probele de 100 și 200 metri liber, devenind primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină.

Sportivul român se bucură de o mare popularitate în țară.

Ministrul Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici un trofeu special creat. Au mai primit plachete din partea lui Eduard Novak și membrii echipei sale, dar și oficiali din federația de natație.

David Popovici a declarat la conferința de presă susținută la salonul oficial al Aeroportului „Henri Coandă”: „Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atat de multă atenție. Le mulțumesc celor care au crezut în mine si care m-au susținut și mulțumesc românilor care m-au urmărit la TV și la fața locului. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel