Ciucă și Ciolacu, opinii despre interzicerea TikTok
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 02 Martie 2023, 20:23
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi faptul că problema interzicerii TikTok pentru instituţiile din România trebuie să constituie 'un subiect serios de analiză', cu atât mai mult cu cât prin acest canal sunt livrate o serie de mesaje de dezinformare şi propagandă.

'O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de către specialişti şi analiza de reţea, precum şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi, în momentul în care ne-am clarificat, nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi celorlalte ţări (...)

Într-adevăr, prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de elemente, de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim. Ba mai mult decât atât, s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie, într-adevăr, un subiect serios de analiză', a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la finalul unei vizite de lucru efectuate în judeţ.

Marcel Ciolacu, despre interzicerea TikTok

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a menţionat că, în această problemă, autorităţile statului român vor împărtăşi poziţia Comisiei Europene, care a decis să suspende utilizarea aplicaţiei pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei.

'Am înţeles că dl. ministru Burduja, de la Digitalizare, a lămurit anumite aspecte (...) Cred că numai Senatul are TikTok în România, în rest, n-am auzit altă instituţie să aibă TikTok. Cred că, totuşi, ne gândim foarte mult, ca părinţi, cât de mult sunt afectaţi copiii de acest fenomen. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să avem o discuţie serioasă şi vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană', a declarat Marcel Ciolacu. Acesta a subliniat, totodată, că spre deosebire de Facebook, pe TikTok 'nu există niciun fel de reguli'.

Citește și - Letonia interzice TikTok pe dispozitivele oficiale, urmând exemplul Statelor Unite, Canadei şi CE

Ministerul de Externe leton a interzis utilizarea platformei chineze de videoclipuri scurte TikTok pe telefoanele mobile oficiale şi alte dispozitive oficiale, din motive de securitate, relatează joi DPA. Aceasta este o măsură preventivă recomandată de serviciul de securitate internă al ministerului, a declarat un purtător de cuvânt pentru Radio Letonia, joi la Riga. TikTok este deţinută de compania chineză ByteDance.

'Mi-am şters contul de TikTok din motive de securitate', a scris ministrul de externe Edgars Rinkevics pe Twitter, referindu-se la regulamentul intern al ministerului său. Alte ministere letone planifică reglementări similare, potrivit unei informaţii a agenţiei Leta. Letonia urmează exemplul Statelor Unite, Canadei şi al Comisiei Europene, care le-au cerut angajaţilor guvernamentali să şteargă TikTok de pe dispozitivele lor oficiale din cauza preocupărilor de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?