Ciucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei
Prezenţa soldaţilor portughezi în România, la Caracal, reprezintă o dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie, a declarat Nicolae Ciucă.

Prezenţa soldaţilor portughezi în România, la Caracal, reprezintă o dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie, dar şi 'demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre', indiferent unde sunt situate geografic în zona transatlantică, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a vizitat, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul portughez, Antonio Costa, Batalionul 1 Instrucţie 'Olt' din Caracal, judeţul Olt. 'În acest context foarte complicat şi foarte provocator pentru noi toţi, generat de agresiunea ilegală, neprovocată şi masivă a Rusiei împotriva Ucrainei, România a condamnat invazia şi încălcarea dreptului internaţional. În acelaşi timp, am avut ocazia să vedem în timp real funcţionarea alianţei noastre într-o criză complexă, precum şi expresiile de solidaritate pe care aliaţii şi partenerii noştri din Uniunea Europeană ni le-au dovedit. Portugalia a acceptat să ne ofere o contribuţie generoasă şi suntem foarte recunoscători pentru asta. Participarea ţării dumneavoastră, domnule prim-ministru, la activităţile de vigilenţă sporită din România este de o importanţă majoră pentru noi, dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie. Prezenţa soldaţilor portughezi, aici, la Caracal, este şi demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre indiferent unde sunt situate geografic în zona transatlantică ', a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul şi-a exprimat satisfacţia pentru agenda bogată de apărare bilaterală şi pentru cooperarea puternică în cadrul NATO

'Aş dori să mulţumesc Portugaliei pentru contribuţia substanţială la structurile multinaţionale din România, la fel cum apreciez profund, de asemenea, participarea Portugaliei la măsurile de vigilenţă sporită în România. Acest lucru ar putea servi drept exemplu pentru contribuţii similare din partea altor aliaţi', a subliniat Ciucă.

De asemenea, el a apreciat contribuţia esenţială a Portugaliei la programul privind avioanele multirol destinate forţelor armate române, precum şi achiziţia cu succes a altor 5 avioane F16. 'Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare', a declarat Ciucă. În încheierea alocuţiunii sale, premierul a mulţumit premierului şi militarilor portughezi pentru prezenţa lor la Caracal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel