Ciucă: Pregătim investiţii masive din PNRR în dotarea școlilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Ciucă, întrevedere cu omologul din Georgia la Palatul Victoria. Tema discuțiilor
Ciucă, întrevedere cu omologul din Georgia la Palatul Victoria. Tema discuțiilor
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație.

La discuții, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului, precum și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ.

Principalele teme au fost salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a arătat că Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului.

Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul “România Educată“, reflectată în pachetul Legilor Educației.

“Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valoarea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor  cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani, aproximativ 50 de miliarde de lei”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel