Ciucă: Mulţumesc coaliţiei! Încheiem 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, miercuri, în şedinţa de Guvern, coaliţiei de guvernare.

„În plan intern, aş dori să subliniez şi să mulţumesc coaliţiei de guvernare. S-a putut şi se poate constata că, atunci când avem o coaliţie stabilă, constituită din partidele care şi-au asumat responsabilitatea guvernării, PNL, PSD şi UDMR, practic prin această stabilitate am putut să inspirăm încrederea tuturor partenerilor sociali, de asemenea, să inspirăm încredere partenerilor noştri externi care au văzut în România o oportunitate de investiţii, o oportunitate care s-a concretizat în cea mai mare sumă a investiţiilor străine directe”, a spus premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. 

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că, din estimările BNR, „încheiem anul 2022 cu o valoare de aproximativ 11 miliarde de euro din investiţii străine”.

Ciucă a mai spus că a fost anul în care au operaţionalizat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Am reuşit să operaţionalizăm prima cerere de plată şi am transmis-o şi pe a doua. În felul acesta, în anul 2023 aproximativ 9 miliarde de euro din valoarea totală a fondurilor cuvenite prin PNRR se află în ţară”, a mai spus premierul Ciucă.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că, în perioada următoare, „vor urmări cu aceeaşi tenacitate şi determinare ca jaloanele şi ţintele din PNRR să fie îndeplinite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel