Ciucă, mesaj de felicitare către Ursula von der Leyen după votul din Congresul PPE de la București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat, joi, că votul acordat pentru candidatura Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene, în cadrul Congresului PPE de la Bucureşti, reprezintă 'un vot pentru o Europă mai puternică şi mai unită'.

'Felicitări, Ursula von der Leyen - candidatul PPE la şefia Comisiei Europene. Votul dat astăzi pentru Ursula von der Leyen, la Bucureşti, e un vot pentru o Europă mai puternică şi mai unită. O Europă în care România se poate dezvolta şi în care românii sunt respectaţi. Preşedinta Comisiei Europene este un prieten şi un aliat al României. A fost o susţinătoare vocală a integrării României în Schengen. Sprijinul său şi manifestul votat ieri de către PPE, în unanimitate, sunt garanţii că România va deveni cât mai curând membră a spaţiului Schengen cu drepturi depline', a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost aleasă joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia Executivului comunitar. Aceasta a obținut 400 voturi 'pentru' şi 89 'împotrivă', din voturile valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

 Ursula von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la alegerile europene din 6 - 9 iunie şi, astfel, de a obţine un nou mandat de 5 ani la şefia CE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel