Ciucă, mesaj cu ocazia Zilei naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste.

„Au trecut aproape trei sferturi de secol de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României, din noaptea de 14 mai - 15 mai 1948 - pus la cale de regimul comunist opresiv de la acea vreme împotriva a mii de tineri, intelectuali, reprezentanţi ai Bisericii şi mulţi alţi români care au îndrăznit să se opună unui regim ostil libertăţii şi democraţiei. Au urmat decenii de comunism în care alte milioane de români au simţit opresiunea dictaturii, supuşi unor încălcări grave ale libertăţilor fundamentale sau care au pierit în închisori şi lagăre de muncă forţată. Marcăm astăzi Ziua Naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste cu gândul că destinul democratic al României la care ei au visat, a devenit realitate", se arată în mesaj.

Prim-ministrul subliniază importanţa sacrificiului celor care au murit în închisorile comuniste pentru parcursul ulterior al României.

"Cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce exemplului lor de demnitate şi curaj împotriva dictaturii este să le păstrăm vie amintirea şi să nu uităm că sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru liber şi democratic, de stat european şi euro-atlantic, pe care suntem datori, la rândul nostru, să-l consolidăm şi pentru generaţiile următoare", a mai transmis Nicolae Ciucă.

Premierul Ciucă: Voi fi suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor

"PNL a susținut și va susține în continuare cât mai multe doamne în funcții de primari, de președinți de Consiliu Județean, parlamentari, consilieri locali și județeni, în alte funcții de conducere", a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciucă.

Primul ministru al României mai spune că va continua să protejeze și promoveze drepturile femeilor. "În calitate de președinte, unul dintre obiectivele mele este să promovez cât mai multe doamne și domnișoare în funcții de răspundere în partid. Sunt un ferm susținător al egalității de gen și voi continua să fiu un suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor", a adăugat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că România a făcut numeroase progrese în această privință.  "Discriminarea trebuie să dispară din vocabularul unei societăți moderne, deoarece egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție de bază într-o țară cu adevărat europeană. România a făcut numeroase progrese în această privință, dar este nevoie în continuare să eliminăm prejudecățile privind rolurile pe care femeile și bărbații le au în societate", a conchis Nicolae Ciucă. 

Declarația vine în condițiile în care guvernul condus de Nicolae Ciucă nu are nicio femeie liberală ca ministru. Singura femeie care ocupă o astfel de funcție este Gabriela Firea, de la PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel