Urmărește emisiunea live
Ciucă, măsuri pentru România în contextul crizei din Ucraina. Planul pe care îl exclude premierul: Nu se pune problema - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Conform unor surse guvernamentale, premierul Nicolae Ciucă a luat, o serie de măsuri, în contextul crizei de la granița României. 

Nicolae Ciucă a zis că a constatat că este o nevoie de o coordonare logistică privind ajutoarele pentru refugiați. S-a mărit alocația de hrană pentru refugiați la 20 lei.

De asemenea, în momentul de față, se discută pentru o continuare a procesului de învățământ pentru elevii ucraineni, astfel încât să nu existe întreruperi în procesul de învățare. Cât privește părinții, se caută soluții pentru integrarea lor în muncă.

Potrivit premierului, în momentul de față, trebuie să fim pregătiți o perioadă de timp mediu. Acest lucru înseamnă câteva luni, până la o perioadă pe termen lung, undeva la doi-trei ani.

Până acum, au fost înregistrați circa 74.000 de cetățeni din Ucraina care au trecut granița, dintre care 35.000 au decis să rămână în România. Orice cetățean ucrainean poate lucra, până la nouă luni, în România. În momentul de față, circa 90.000 de refugiați se află în Republica Moldova. 

Cât despre un plan de mobilizare a populației României, Nicolae Ciucă a zis că nu se pune problema de așa ceva, spun sursele guvernamentale.

Dacă situația va continua cu atacarea masivă de către Rusia, se preconizează că vor intra în România până la 50.000 de persoane pe zi.

Referitor la amenințarea nucleară, potrivit surselor, Nicolae Ciucă a spus că se ia în calcul și această variantă din cauza disperării liderului de la Kremlin.

Întrebat dacă se schimbă steagul pe Insula Șerpilor, el a zis că nu se va schimba zona de influență.

În opinia premierului, Vladimir Putin vrea Kievul, cu orice preț, și să instaleze un guvern marionetă al său. S-a constatat că armata rusă nu atacă zona rezidențială a Kievului, o zonă, de altfel, istorică.

Cât privește aprovizionarea cu gaze a României, Legea off-shore este discutată, la nivelul Guvernului, astfel încât, în perioada următoare, să se ia o decizie. Există discuții cu OMV, Petrom și Romgaz pentru rezervele de gaze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel