Ciucă, întrevedere cu reprezentanții Alianței pentru Turism. Implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, pe masa discuțiilor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ciucă, întrevedere cu reprezentanții Alianței pentru Turism. Implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, pe masa discuțiilor. Sursa - Guvernul României
Ciucă, întrevedere cu reprezentanții Alianței pentru Turism. Implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, pe masa discuțiilor. Sursa - Guvernul României
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Alianței pentru Turism, alianță care întrunește 28 de membri ai mediului asociativ din industria ospitalității din România.

Temele abordate au vizat perspectivele bugetare privind implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, care să diminueze efectele generate de crizele suprapuse pe care România le parcurge. Primele luni ale anului 2022 au adus o creștere economică a acestui sector, însă au fost resimțite pierderi generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina și de creșterea prețurilor.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre nevoia de a soluționa lipsa de resurse umane și asigurarea unui climat educațional care să permită integrarea pe piața muncii a tinerilor absolvenți.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat asigurări cu privire la predictibilitatea mediului fiscal și a confirmat disponibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru economia națională, printr-un dialog susținut.

Orice modificare fiscală va fi anunțată și dezbătută cu mediul de afaceri pentru a crea un cadru echitabil pentru toți factorii implicați. Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potențialul de creștere economică rapidă. Îmi doresc ca procentul de 10% din PIB-ul României să fie atins cât de curând de reprezentanții din aceste sectoare. Guvernul României va rămâne un partener loial pentru acest obiectiv”, a transmis premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Șeful Executivului a evocat, de asemenea, necesitatea reformelor asumate prin PNRR pentru creșterea competitivității industriei ospitalității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel