Ciucă: Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 23 sep 2022, 12:50
WhatsApp
Ciucă: Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României!
Premierul Nicolae Ciucă anunță încă două jaloane atinse de Guvernul României pentru accesarea fondurilor din PNRR.

“Încă două jaloane din PNNR atinse de Guvernul României! Am adoptat, vineri, Ordonanța de Urgență prin care am creat cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație.

Primul jalon va conecta învățământul superior la ceea ce se cere pe piața muncii. Al doilea jalon atins prin acesta Ordonanță de Urgență este menit sa mărească capacitatea creșelor și a grădinițelor, dar și a activităților de tip ludotecă/locuri de joacă pentru copii în toate localitățile unde aceste servicii sunt deficitare. Guvernul României va îndeplini toate obligațiile asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. România trebuie modernizată și cu bani europeni.“, a transmis premierul Nicolae Ciucă, pe pagina oficială de Facebook.

Citește și - Premierul Ciucă își asumă să vină cu proiectul de buget în octombrie: Căutăm resursele bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu precizări referitoare la proiectul de buget pentru anul 2023.

În ședința de Guvern de astăzi, 21 septembrie 2022, premierul Nicolae Ciucă și-a asumat că în octombrie va veni cu proiectul de buget pentru 2023:

G Ad:

„Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile“, a spus, în ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă, după anunţurile lui Putin: Analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat, miercuri, după anunţul preşedintelui Vladimir Putin cu privire la mobilizarea rezerviştilor.

„Azi e Ziua Internaţională a Păcii şi, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă, am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare cu privire la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-zidelor referendumuri”, a spus premierul Nicolae Ciucă în şedinţa de Guvern de marți.

„Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE. Îmi exprim, totodată, speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”, a spus Nicolae Ciucă.

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro