Data publicării:

Ciucă: Este profund regretabil de la evenimentele din 13-15 iunie 1990 nu avem un verdict al justiției

Autor: Valentina Miu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că este ”profund regretabil" că la 33 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 nu există un verdict al justiţiei.

„13-15 iunie 1990 a fost unul dintre cele mai dificile momente post-revoluționare ale României. Au fost pierdute vieți, au fost învrăjbiți românii, iar prestigiul țării a fost grav afectat. Mentalitatea neocomunistă și autoritară care domina la vârful puterii în 1990 a generat ură și violență”, a spus președintele Senatului. 

Nicolae Ciucă a spus că este regretabil că la 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990 nu există un verdict al justiției. Totodată, președintele Senatului a adăugat că, în urmă cu 30 de ani,  Partidul Național Liberal a fost și el ținta represiunii.

„Este deci profund regretabil că nici după 33 de ani nu avem un verdict al justiției. Trebuie spus în același timp că, în iunie 1990, Partidul Național Liberal a fost și el ținta represiunii, așa cum s-a întâmplat și în alte momente ale istoriei când liberalii s-au opus forțelor anti-democratice.

PNL n-a cedat însă și a continuat să militeze pentru o societate liberă și pentru domnia legii. Mulți români au înțeles atunci, după mineriada din 13-15 iunie, că trebuie să lupte pentru a construi o Românie diferită, bazată pe dialog și pe respectarea legii, o Românie în care orice putere politică e obligată să acționeze cu mijloace democratice în relația cu societatea. Țara noastră a progresat mult în ultimii 33 de ani, dar efortul pentru o Românie democratică rămâne unul permanent”, a adăugat Nicolae Ciucă.

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă, despre funcția de președinte al Senatului: Este importantă disponibilitatea de a învăța

Fostul premier Nicolae Ciucă a spus dacă este pregătit pentru noua funcție de președinte al Senatului.

Întrebat de junaliști dacă este pregătit pentru noua funcție, fostul premier Nicolae Ciucă a răspuns:

„În viață nu suntem niciodată pregătiți, dar este importantă disponibilitatea de a învăța”, a spus noul președinte al Senatului.

De ce și-a dorit UDMR Ministerul Dezvoltării încât i s-a părut o variantă de neacceptat în absența acestui Minister

„Nu pot să comentez. Fiecare dintre partide își dorește să scoată în relevanță ceea ce contează și are o percepție mai bună la nivelul alegătorilor. Ca atare, deciziile se iau pe baza unei analize interne la fiecare partid”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Amintim că marți, 13 iunie, Nicolae Ciucă a fost ales în funcția de președinte al Senatului, cu 88 de voturi „pentru” și 16 „contra”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel