Ciucă: Asta a fost o prioritate pentru administrația PNL de la Constanța
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri, la Constanţa, la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile locale din 9 iunie, că faptele vorbesc de la sine cu privire la proiectele de dezvoltare anunţate la începutul mandatului de primarul Constanței, Vergil Chiţac.

'Nu cred că trebuie să mai vorbesc de încrederea pe care o aveţi în proiectele despre care a vorbit domnul primar Chiţac, pentru că vorbesc faptele de la sine, vorbesc toate obiectivele pe care le-a demarat şi le-a finalizat. (...) Astăzi, când am venit, într-adevăr lucrările s-au finalizat, şi când mai venea domnul primar la Bucureşti şi discutam de ce avem de făcut, îl întrebam de fiecare dată 'domnule amiral, finalizaţi?'. 'Finalizez'. Iată că a reuşit ca parte din proiectele pe care le-a început să le finalizeze.', a zis Nicolae Ciucă.

'Ba mai mult decât atât (...) mare parte din ceea ce se desfăşoară ca proiect în Constanţa şi în judeţul Constanţa, cum s-a specificat aici, 400 de obiective sunt cu fonduri europene. Asta înseamnă apartenenţa noastră şi asta înseamnă înţelepciunea autorităţilor locale să absoarbă şi să folosească cât mai mult fondurile europene pentru dezvoltarea comunităţilor', a zis Ciucă.

Ciucă i s-a adresat lui Chiţac că are oportunitatea să fie în slujba cetăţenilor şi să facă această activitate la fel de bine ca atunci când lucra ca militar activ.

'Domnul amiral ..., scria acolo 'în slujba cetăţenilor'. Domnule amiral, o viaţă întreagă am fost în slujba ţării şi vom rămâne în slujba ţării, iar astăzi, dumneavoastră aveţi această şansă să fiţi în slujba cetăţenilor. Faceţi-o aşa cum v-aţi făcut datoria în armată, aşa cum vă ştiu eu că v-aţi făcut datoria acolo unde v-aţi desfăşurat activitatea ca militar activ', a spus Ciucă.

Cu privire la candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean Constanţa, Florin Mitroi, Ciucă a declarat faptul că acesta, fiind primar la Valu lui Traian, este 'un bun surfer care va şti să evite valul, să meargă pe coama lui'.

'A zis domnul Huţucă mai devreme: când va veni domnul Mitroi la Consiliul Judeţean, va veni valul sau tsunami. Domnule preşedinte Huţucă, va veni Valu lui Traian, că altul n-are. Şi dacă vine de la Valu lui Traian înseamnă că este şi un bun surfer, ca atare va şti să evite valul, să meargă pe coama lui şi să ajungă acolo unde trebuie cu judeţul, pentru că vine dintr-o localitate, dintr-o comună unde a fost ales, dacă nu mă înşel cu 90%. La fel ca la domnul amiral, vorbesc faptele domniei sale', a declarat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a mai zist că 'politica nu este arta compromisului, politica este arta faptelor'.

'Constanţa este unul dintre puţinele judeţe unde putem merge şi spune 'domnule, în judeţul Constanţa produsul intern brut pe cap de locuitor este deasupra mediei naţionale'. Dar iată că prin proiecte şi prin tot ceea ce înseamnă resursă în judeţul Constanţa se poate aspira la mai mult decât atât (...)

Într-adevăr, avem centrala de la Cernavodă, avem resursa de gaz din Marea Neagră, sunt celelalte proiecte, toată lumea vorbeşte de capacitatea, de puterea eoliană, a energiei eoliene din Marea Neagră. Sunt proiecte în dezvoltare, dar să nu uităm, Constanţa este cel mai mare port de la Marea Neagră, se înscrie perfect pe coridorul de mijloc care leagă Europa de Asia Centrală şi Asia de Sud. (...)

Dacă vom pierde toate aceste oportunităţi, nu ne va ierta nimeni', a mai declarat liderul PNL.

Candidatul PNL la Primăria Constanţa este primarul actual al municipiului, Vergil Chiţac, iar candidatul partidului la Consiliul Judeţean Constanţa este Florin Mitroi, primar al localităţii Valu lui Traian din 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel