Ciucă anunţă că se va corecta decizia privind plafonarea preţului la lemnele de foc
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciucă anunţă că se va corecta decizia privind plafonarea preţului la lemnele de foc / Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Ciucă anunţă că se va corecta decizia privind plafonarea preţului la lemnele de foc / Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că se vor lua măsuri pentru a corecta decizia privind plafonarea lemnului de foc la 400 de lei metrul cub.

'La Ministerul Mediului s-a făcut o analiză cât costă un metru cub de lemne la Romsilva. Preţul mediu pe care ni l-au comunicat... în analiza pe care am făcut-o înainte de a lua decizia s-a menţionat 200 de lei pe metru cub la lemn şi am considerat că 400 de lei pe metru cub asigură oarecum celelalte costuri care intră în întreg procesul de asigurare a lemnelor de foc. Se dovedeşte că nu este tocmai conform cu realitatea, de aceea vom lua măsuri de corectare. Avem puterea să recunoaştem acolo unde greşim şi să luăm măsuri în consecinţă', a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În ce priveşte domeniul energiei, Nicolae Ciucă a subliniat că deciziile României vor ţine cont de 'ansamblul de măsuri agreate' la nivelul Uniunii Europene. Totodată, a arătat că autorităţile române au anticipat o parte din măsurile luate în calcul acum la nivelul altor state membre UE.

'Putem să vedem că sunt o serie întreagă de ţări care au venit cu măsuri la care noi ne-am gândit oarecum înainte de a intra în analiză la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul unor ţări mai puternice şi din punct de vedere economic decât ţara noastră. De cealaltă parte, sigur, dorim ca toate aceste măsuri ale noastre să fie deplin aliniate cu deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene, pentru că suntem beneficiarii unui suport financiar din partea Uniunii. Discutăm de acel procent de 10% din fondurile de coeziune care sunt alocate pentru susţinerea populaţiei vulnerabile, pentru combaterea sărăciei energetice, pentru susţinerea locurilor de muncă şi a IMM-urilor', a spus Ciucă.

Premierul a menţionat că în urmă cu două zile s-a întâlnit cu reprezentanţii producătorilor de energie, iar în urmă cu o săptămână a avut discuţii cu furnizorii. 'Dorim să aflăm de la toţi cei care lucrează în domeniu care sunt datele concrete, reale, care ar putea fi efectele, astfel încât deciziile pe care le luăm să nu afecteze şi mai mult decât este afectată în acest moment piaţa energiei şi, bineînţeles, aici discutăm de măsurile care vizează partea de susţinere a populaţiei vulnerabile, a locurilor de muncă, a competitivităţii produselor româneşti', a declarat Nicolae Ciucă. 

 

Ciucă: Ne dorim ca salariul minim să crească, valoarea va depinde de cifrele reflectate în proiectul de buget

 Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul actualei guvernări se doreşte o creştere a salariului minim, însă valoarea cuantumului cu care va creşte acesta va depinde de cifrele care se vor regăsi în proiectul de buget pentru viitor. Şeful Executivului a răspuns la o conferinţă de presă la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, la fabrica de camioane IVECO din Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

'Sigur, ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am şi discutat şi despre salarii şi despre pensii, reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să-i sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a tot ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi, bineînţeles, efectele pe care le produce inflaţia, doar că, până în acest moment, până când nu vom avea o analiză pe buget, pe cifrele concrete, nu doresc să fac niciun fel de referire la cuantumul cu care va creşte salariul minim. Valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget', a declarat Ciucă.

Premierul a subliniat că, dincolo de limita minimă a salariului minim, fiecare angajator poate stabili salariul în funcţie de valoarea muncii prestată de un angajat.

'Atunci când vorbim de creşterea salariului minim este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze în funcţie de activitatea pe care o desfăşoară. Şi probabil eraţi lângă mine când am discutat cu angajatul companiei IVECO şi mi-a răspuns că salariul pe care-l are este unul motivant. Este la îndemâna oricărui manager, la îndemâna oricărui conducător de astfel de companie să stabilească salariul în funcţie de valoare muncii prestate de fiecare angajat în parte', a declarat Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel