Data actualizării:
Data publicării:

Ciucă anunță că România ar putea fi independentă energetic

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
România ar putea ajunge să fie independentă energetic, a spus, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Ieri (n.r. marți, 8 martie), am avut mai multe activități care au vizat sectorul energetic. Astăzi, am avut, de asemenea, o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capabilități de producere a energiei, capabilități modulare de energie nucleară”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că la Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca, într-un timp scurt, să fie pusă în funcțiune încă o turbină și astfel se adaugă încă 300 de megawați.

„Ne ajută foarte mult în toate demersurile noastre pentru a putea să producem energie cât mai multă. După întâlnirea de astăzi de dimineață, există, de asemenea, o perspectivă ca, în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Pitești, această companie să poată să finalizeze un demonstrator care, ulterior, va putea, în funcție de rezultate, să treacă la o producție mai mare, astfel încât să putem să sporim și să ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus, și anume independență energetică. Până atunci, însă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile pe care noi putem să le luăm pe termen scurt, să fim în măsură să gestionăm efectele crizei energetice”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ciucă: Virusul nu a fost eradicat. Să continuăm să ne protejăm

În altă ordine de idei, coronavirusul nu a fost eradicat, a atras atenția premierul.  

„Este important să subliniem că, odată cu încheierea stării de alertă, au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor de la Ministerul Sănătății”, a declarat miercuri premierul, tot la începutul ședinței de Guvern.

În opinia lui Ciucă, este important ca, prin exemplul personal, să arătăm că respectăm recomandările „din conștiință personală, fiind convins că, respectând aceste recomandări, ne protejăm pe noi înșine și, de asemenea, este o măsură preventivă de protecție care în continuare contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică, ținând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat și el încă persistă”.

Amintim că România a ieșit miercuri din starea de alertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel